Ο ΠΟΥ έδωσε νέες κατευθυντήριες οδηγίες που αφορούν όλα τα μέλη του σε όλο τον κόσμο σύμφωνα με τις οποίες ινστιτούτα και ερευνητικά κέντρα πρέπει να αυξήσουν τις προσπάθειές τους για να επεμβαίνουν στα ανθρώπινα DNA με πρόφαση στην εξάλειψη ασθενειών.

Όπως αναφέρει ο ΠΟΥ η επέμβαση στο ανθρώπινο DNA είναι και «ασφαλής» και «ηθική» και πρέπει να γενικευθεί ως ένα εργαλείο «δημόσιας υγείας» συστήνοντας παράλληλα οι επιστήμονες να δράσουν με γνώμονα –υποτίθεται- την ασφάλεια, την αποτελεσματικότητα και την… ηθική.

">

Πρόκειται για την πρώτη πρωτοβουλία του ΠΟΥ σε παγκόσμιο επίπεδο αναφορικά με την επέμβαση στο ανθρώπινο DNA προκειμένου να καταπολεμηθούν οι ασθένειες.

«Η επεξεργασία του ανθρώπινου γονιδίου έχει την δυνατότητα να διευρύνει προς τα εμπρός στις προσπάθειες για την αντιμετώπιση και τη θεραπεία των ασθενειών. Το πλήρες όμως αντίκτυπο αυτής της πρωτοβουλίας θα το αντιληφθούμε όταν συνειδητοποιήσουμε ότι αυτό πρέπει να γίνει προς όφελος όλου του κόσμου αντί να τροφοδοτούμε περισσότερη ανισότητα υγείας ανάμεσα στις χώρες», δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος του ΠΟΥ Tedros Adhanom.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο ΠΟΥ η επέμβαση στο ανθρώπινο DNA έχει μια σειρά πλεονεκτημάτων όπως η ταχύτερη και ακριβέστερη διάγνωση, περισσότερο στοχευμένες θεραπείες και το σημαντικότερο «πρόληψη γενετικών ανωμαλιών.»

Δηλαδή θα επεμβαίνουν γενετικά στα έμβρυα προκειμένου αυτά να μην γεννιούνται με γενετικές ανωμαλίες.

Μάλιστα ο ΠΟΥ μιλά ευθαρσώς για «τροποποίηση του DNA ενός ασθενούς προκειμένου να θεραπευτεί από μια ασθένεια».

Παρ΄ όλα αυτά, όπως παραδέχεται:

“Yπάρχουν ορισμένοι κίνδυνοι, για παράδειγμα, με τη βλαστική γραμμή και την κληρονομική επεξεργασία του ανθρώπινου γονιδιώματος, η οποία αλλάζει το γονιδίωμα των ανθρώπινων εμβρύων και θα μπορούσε να μεταδοθεί στις επόμενες γενιές, τροποποιώντας τα χαρακτηριστικά των απογόνων τους”!

Τι εννοεί τροποποιεί τα χαρακτηριστικά των απογόνων τους; Τι ακριβώς απόγονοι θα γεννηθούν και ποια θα είναι τα χαρακτηριστικά τους;

«Αυτές οι νέες αναφορές από τον ΠΟΥ και την ειδική επιτροπή του αντιπροσωπεύουν ένα βήμα προς τα εμπρός στην περιοχή αυτή της επιστήμης που εξελίσσεται ραγδαία. Μια παγκόσμια (σ.σ. δώστε βάση στο παγκόσμια) έρευνα η οποία θα εμβαθύνει περισσότερο στο ανθρώπινο γονιδίωμα θα προσφέρει καλύτερη υγεία για όλους», σημείωσε η Soumya Swaminathan επικεφαλής επιστημονικός συνεργα΄της του ΠΟΥ για να προσθέσει:

«Πρέπει βέβαια να μειώσουμε τους κινδύνους».

https://twitter.com/MDMDong/status/1420228375650709513

https://twitter.com/ukmfa1/status/1420164333074583559

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΠΟΥ αυτοαναγορεύεται σε κύριο μοχλό της ΝΤΠ του ενός κόσμου και της επανεκκίνησης μικρής ή μεγάλης.

Στις 18 Απριλίου του 2020 είχε οργανώσει μια εκδήλωση με θέμα τη μάχη κατά του κορωνοϊού λέγοντας:

«Ο ΠΟΥ και ο “παγκόσμιος πολίτης” ανακοινώνουν: Ένας κόσμος. Μαζί στο σπίτι μια παγκόσμια εκδήλωση στον αέρα για να υποστηρίξουμε το ιατρικό προσωπικό και τη μάχη κατά της πανδημίας του COVID-19».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!