Ο γιατρός και πρώην Διοικητής του ΑΧΕΠΑ, Δημήτρης Γάκης, προχώρησε σε ένα «μπαράζ» αναρτήσεων, μέσα από τα οποία εξηγεί ποιοι και γιατί χρειάζεται να εμβολιαστούν, ενώ τονίζει πως το να ισχυρίζεται κάποιος ότι οι εμβολιασμένοι δεν κινδυνεύουν να μπουν στην εντατική είναι ψευδές.
«Η στρέβλωση της πραγματικότητας που θυμίζει προπαγάνδα της εποχής του Στάλιν…», αναφέρει στην αρχή της ανάρτησης του ο Δ.Γάκης.
Και συνεχίζει: «Πρωί πρωί, το να βλέπεις στα κατευθυνόμενα κανάλια της τηλεόρασης, γιατρό που να σου λέει ότι οι εμβολιασμένοι δεν κινδυνεύουν να μπουν στην Εντατική , σε αντίθεση με τους ανεμβολίαστους, σε εξοργίζει.
Η διαστρέβλωση της πραγματικότητος, σε επιστημονικά θέματα, είναι ανεπίτρεπτη!
Θα επαναλάβω ότι, δυστυχώς, το εμβόλιο δεν προστατεύει πλήρως, από την μόλυνση, την νόσηση, την ανάγκη νοσηλείας και την εισαγωγή στην ΜΕΘ.
Όπως φαίνεται από την αμέσως προηγούμενη ανάρτηση μου, από τα στοιχεία του Ισραήλ, το εμβόλιο έχει μερική προστατευτική δράση στους ευπαθείς (άνω των 60 ετών) που εμβολιάστηκαν σε σύγκριση με τους ανεμβολίαστους, όσον αφορά την βαρεία νόσηση.
Αυτή είναι η σωστή παρουσίαση του θέματος, ώστε να επιλέξει ελεύθερα, ο πολίτης , εάν είναι δυνατόν και με την βοήθεια του οικογενειακού γιατρού του, το τι πρέπει να κάνει!»
Ενώ νωρίτερα είχε κάνει ανάρτηση με την οποία εξηγούσε ποιοι νοσούν βαρύτερα.
«Ποιοι νοσούν βαρύτερα: Οι ανεμβολίαστοι ή οι εμβολιασμένοι; Ποιοι χρειάζονται κατά προτεραιότητα το εμβόλιο, οι νέοι ή οι ηλικιωμένοι;», γράφει στην αρχή.
Και εξηγεί: «Στην Jerusalem Post δημοσιεύθηκε μια ανάλυση 249 βαρέως πασχόντων που νοσηλεύονται στο Ισραήλ.
Οι 210 αφορούν άτομα άνω των 60 ετών, εκ των οποίων οι 153 είναι πλήρως εμβολιασμένοι, οι 7 έχουν λάβει μόνο μια δόση και οι 50 δεν είναι εμβολιασμένοι.
Κανένας κάτω των 30 δεν νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση
Οι 40 από αυτούς είναι κάτω των 60 ετών (9 πλήρως εμβολιασμένοι, 1 μερικώς και 30 ανεμβολίαστοι)
Στον συνημμένο πίνακα που ετοίμασα με βάση το δημοσίευμα, αναλύονται οι νοσηλευόμενοι ασθενείς ανά δεκαετία και αν είναι εμβολιασμένοι με δύο ή μία δόση ή ανεμβολίαστοι.
Επειδή το 91% του πληθυσμού άνω των 60 ετών είναι εμβολιασμένο, για να μπορεί να εξαχθούν συμπεράσματα, έγινε αναγωγή των περιπτώσεων ανά 100.000 πληθυσμού (δηλ 10 εις την 5η δύναμη)
Παρατηρούμε, ότι έτσι επιβεβαιώνεται η προηγούμενη ανακοίνωση του Υπ. Υγείας του Ισραήλ, ότι παρά το ότι προσβάλλονται και οι εμβολιασμένοι από την μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ , νοσούν σε μικρότερο ποσοστό από τους ανεμβολίαστους. Το ποσοστό ανά 100.000 πληθυσμού που βαίνει ανιόντως ανά δεκαετία μετά τα 60 έτη.
Επιβεβαιωνόμαστε, έτσι, οι υπερασπιστές της λογικής και της πραγματικής επιστήμης, που λέμε ότι το εμβόλιο έχει ωφελιμότητα στις μεγάλες ηλικίες! (Με την επιφύλαξη, πάντα, των μακροχρόνιων επιπλοκών, που τις ανακαλύπτουμε όσο περνάει ο χρόνος , όπως συμβαίνει και με κάθε καινούργιο φάρμακο- σε μικρότερη, βεβαίως, κλίμακα)».
https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=XvF_sva-m9o&feature=emb_title&ab_channel=PronewsTV