Νέες «κραυγές» για την ανάγκη να εμβολιαστούν τα ανήλικα παιδιά, και μάλιστα χωρίς να γίνουν οι απαραίτητες μελέτες για την ασφάλεια των εμβολίων, από τον καθηγητή Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Θεόδωρο Βασιλακόπουλο.

Ο Θ.Βασιλακόπουλος μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ «αποκάλυψε» πως μέσα στην εβδομάδα έφυγαν από τη ζωή έξι νέα παιδιά από κορωνοϊό. Κάτι το οποίο όμως διαψεύδεται από τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Ο καθηγητής αναφέρθηκε στα συγκεκριμένα στοιχεία για να πείσει για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού σε νέα παιδιά, καθώς όπως ισχυρίστηκε κινδυνεύουν από τον κορωνοϊό.

Παρόλα αυτά τα όσα είπε δεν ισχύουν, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ την τελευταία εβδομάδα δεν πέθανε κανένα παιδί με κορωνοϊό, ενώ πέθανε ένα άτομο με κορωνοϊό ηλικίας 18 έως 39 ετών. Δεν γνωρίζουμε την ακριβή του ηλικία καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοινώνει ανά ηλικιακές ομάδες. Αλλά ακόμα και εάν πρόκειται τελικά για παιδί 20-25 ετών είναι ένα και όχι έξι.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ υπήρχαν 95 νεκροί με κορωνοϊό ηλικίας 18 έως 39 ετών, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση της 14ης Αυγούστου (δηλαδή μια εβδομάδα πριν) υπήρχαν 94 νεκροί.

Για να είμαστε όμως σωστοί ελέγξαμε και την ανακοίνωση της 1ης Αυγούστου, σύμφωνα με την η οποία υπήρχαν 91 νεκροί ηλικίας 18 έως 39 ετών. Άρα μέσα στον Αύγουστο έφυγαν 4 άτομα με κορωνοϊό ηλικίας 18 έως 39 ετών. Πού βρήκε το 6 νέοι σε μια εβδομάδα ο Θ.Βασιλακόπουλος;

Φυσικά θα πρέπει να τονιστεί πως εδώ και αρκετούς μήνες έχουν πεθάνει τρία παιδιά (έως 18 ετών) με κορωνοϊό, αριθμός που παραμένει σταθερός εδώ και πολλούς μήνες.

Στη συνέχεια ο κ. Βασιλακόπουλος έθεσε θέμα για εμβολιασμό παιδιών 5 με 12 ετών παραπέμποντας στην επίσημη αίτηση που έκανε η Αμερικανική Παιδιατρική Εταιρεία στον FDA για χορήγηση του εμβολίου σε παιδιά αυτής της ηλικιακής ομάδας.

Ενώ φυσικά στη συνέχεια συνέχισε τα fake news, καθώς υποστήριξε πως δεν υπάρχει καμία παρενέργεια στα εμβόλια και πως μόνο καλό κάνουν.

«Ζήτησε να μην περιμένουμε να περάσουν έξι μήνες τη μελέτη, αλλά μόνο δύο, γιατί απ’ όλα τα άλλα παιδάκια τις άλλες ηλικίες φάνηκε ότι μετά το δίμηνο δεν υπάρχει η παραμικρή παρενέργεια, ούτως ή άλλως δεν υπάρχουν παρενέργειες, όποτε δεν χρειάζεται να συμπληρωθεί το εξάμηνο παρατήρησης, και για να προστατεύσουμε τα παιδιά μας, το τονίζω, όχι τους παππούδες, αυτό είναι δευτερογενές όφελος. Καμία παρενέργεια στα εμβόλια, κάνουν μόνο καλό, προστατεύουν το παιδάκι από την έστω μικρή πιθανότητα θανάτου» υπογράμμισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Ο κ. Βασιλακόπουλος υποστήριξε ότι στην Ελλάδα υπάρχει η ψευδαίσθηση ότι μπορούμε να ζήσουμε όπως παλιά. Όμως κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει μόνο αν εμβολιαστούμε μαζικά.

«Και φέτος το καλοκαίρι προσπαθήσαμε να ζήσουμε μια ψευδαίσθηση στην Ελλάδα, ότι μπορούμε να ζήσουμε όπως παλιά, πριν τον κορωνοϊό να γλεντήσουμε με τον ίδιο τρόπο να ξεφαντώνουμε με τον ίδιο τρόπο τη νύχτα μαζί αγκαλιά, κάνοντας πάρτι φλερτάροντας αγκαλιάζοντας, πράγματα που όμως αν δεν εμβολιαστούμε όλοι δεν θα μπορέσουμε να τα ξανακάνουμε εκτός αν περάσει πολύς καιρός και φύγει ο κορωνοϊός», ήταν τα λόγια του.

«Άργησε να ανοίξει η εμβολιαστική δυνατότητα για τους νέους, γιατί πρώτα έπρεπε να καλυφθούν οι ηλικιωμένοι και γιατί έχουν ψευδαίσθηση ότι είναι άτρωτοι, η αλήθεια είναι κάπου στη μέση ότι είναι πιο ισχυροί από μεγαλύτερους, αλλά δεν είναι άτρωτοι, δυστυχώς χάσαμε έξι νέους την τελευταία εβδομάδα, και αυτή τη στιγμή έχουμε 15 διασωληνωμένους και ένα παιδί. Είχαμε και την προηγούμενη εβδομάδα ένα παιδάκι διασωληνωμένο. Θα εμβολιάσουμε το παιδί μας. Είμαι στενοχωρημένος που ο γιός μου είναι 11 και δεν έχει ανοίξει η πλατφόρμα να τον εμβολιάσω», πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως επισήμανε ο πνευμονολόγος «τρία παιδάκια έχουν πεθάνει μέχρι τώρα στην Ελλάδα από κορωνοϊό, τα εμβόλια προστατεύουν από τη νοσηλεία στη ΜΕΘ. Μια νοσηλεία περίπου την εβδομάδα έχουμε… Η ΜΕΘ είναι σωτήρια, αλλά είναι μια τραυματική εμπειρία και για τον ενήλικα, και για ένα παιδάκι 10 φορές περισσότερο. Φανταστείτε παιδάκι σε μια εντατική, διασωληνωμένο χωρίς τους γονείς του, οι γονείς απέξω τρελαμένοι, το παιδάκι να μην ξέρει ακριβώς που βρίσκεται. Αυτά πρέπει να σκεφτόμαστε για να εμβολιάσουμε το παιδί μας για να μην υπάρχει καμία πιθανότητα ΜΕΘ».