Αλλάζουν το αφήγημα του «τείχους» ανοσίας οι «ειδικοί», λέγοντας τώρα πως εξαιτίας της μετάλλαξης Δέλτα δεν αρκεί το 70% του πληθυσμού να είναι εμβολιασμένο αλλά αυτό πρέπει τώρα να κυμανθεί στο 85 με 90%!
Με άλλα λόγια και με πρόσχημα τις μεταλλάξεις θα πρέπει να εμβολιαστεί σε λίγο καιρό το 100% του πληθυσμού και εκεί είναι η γενική στόχευση:
Να εμβολιαστεί το σύνολο του πληθυσμού χωρίς κανένα άλλο περιθώριο εξαίρεσης και για κανένα (συμπεριλαμβανομένων και των παιδιών) ανοίγοντας ορθάνοικτα το δρόμο για πλήρη και άνευ όρων υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού.
Όλα αυτά σε συνέντευξη στον ΣΚΑΪ μιας ακόμη «ειδικού» της Βάνας Σύψα αναπληρώτριας καθηγήτριας Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής στο ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας.
Το τέρμα πάει προς τα… πίσω
«Με τη μετάλλαξη Δέλτα είναι σα να τρέχουμε προς ένα τέρμα, και αυτό το τέρμα να μετακινείται συνέχεια ακόμα πιο μακριά», παραδέχθηκε για το τείχος ανοσίας στον ΣΚΑΪ η Βάνα Σύψα ενώ «ξεκαθάρισε» πως εάν χρειαστεί να κλείσουν σχολεία, θα κλείσουν μόνο σε τοπικό επίπεδο.
“Εξήγησε” ότι προ της μετάλλαξης Δέλτα χρειαζόταν ένα 60 με 70% του πληθυσμού να εμβολιαστεί ή να αποκτήσει ανοσία μέσω νόσησης για να διαμορφωθεί τείχος ανοσίας ενώ το ποσοστό φθάνει πλέον στο 85 με 90% του γενικού πληθυσμού περιλαμβανομένων και των παιδιών!
«Ο κόσμος έχει πολύ δρόμο μπροστά του» ανέφερε για τον κορωνοϊό ερωτηθείσα για το αν βλέπει το τέλος της περιπέτειας του κορωνοΐου την άνοιξη του 2022.
Με αφορμή τα συμπεράσματα νέας μελέτης από την Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ η Βάνα Σύψα προειδοποίησε ότι υπάρχει κίνδυνος νέων μεταλλάξεων σε φτωχές χώρες με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη που πιθανόν να ανατροφοδοτήσουν την επιδημία και σε χώρες που έχουν πετύχει εμβολιασμό.
Ειδικότερα, είπε ότι
«αν σκεφθούμε έξω από το στενό πλαίσιο της χώρας μας, υπάρχει πολύ χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, οπότε σε παγκόσμιο επίπεδο το τέλος της πανδημίας δεν είναι κοντά. Θα προσπαθήσουμε στη χώρα μας, όσο είναι δυνατόν, να περιορίσουμε αυτές τις αρνητικές συνέπειες.
Όσο δεν υπάρχουν εμβόλια διαθέσιμα, και δεν προχωρά ο εμβολιασμός σε χώρες πιο φτωχές, είναι λογικό να υπάρχει μετάδοση, να εμφανιστούν καινούργιες μεταλλάξεις που να ανατροφοδοτήσουν την επιδημία και σε χώρες που έχουν πετύχει εμβολιασμό, οπότε στόχος όχι απλώς να δούμε το στενό πλαίσιο της χώρα μας, αλλά να ενθαρρυνθεί ο εμβολιασμός σε όλο τον κόσμο».
Τα συμπεράσματα νέας μελέτης από την Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ και της Metron Analysis, με κύριους ερευνητές τους καθηγητές Βάνα Σύψα και τον ομότιμο καθηγητή Άγγελο Χατζάκη – την οποία συνυπογράφουν μεταξύ άλλων οι καθηγητές Σωτήρης Τσιόδρας και Δημήτρης Παρασκευής αποκαλύπτουν ότι διαχρονικά το ποσοστό των «αρνητών» παραμένει σχεδόν αμετάβλητο κυμαινόμενο από 7% έως 10%.