«Φρένο» στον καθολικό εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 12-15 ετών βάζουν οι σύμβουλοι εμβολιασμών της Βρετανίας, καθώς όπως ανακοίνωσαν δεν τον συνιστούν.
Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι προτιμούν να ακολουθήσουν μια επιφυλακτική προσέγγιση, ώστε να εκτιμήσουν τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις σπάνιων περιστατικών μυοκαρδίτιδας.
Έχουν αναφερθεί περιπτώσεις εμφάνισης φλεγμονών της καρδιάς, γνωστές ως μυοκαρδίτιδα, σε νέους ανθρώπους μετά τον εμβολιασμό τους με το εμβόλιο της Pfizer, αν και οι περιπτώσεις αυτές είναι συνήθως ήπιας μορφής.
Η Μικτή Επιτροπή Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης της Μεγάλης Βρετανίας ανέφερε την Παρασκευή ότι επεκτείνει την επιλεξιμότητα για εμβολιασμούς κατά της Covid-19 σε περισσότερα παιδιά 12 έως 15 ετών με υποκείμενα προβλήματα υγείας από ό,τι στο παρελθόν, αλλά είπε ότι τα οφέλη του εμβολιασμού για υγιή παιδιά είναι πιθανώς μικρά.
Τώρα να δούμε τι θα πουν οι “ειδικοί” στην Ελλάδα. Να θυμίσουμε ότι στις 16 Αυγουστου η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου είχε κάνει… έκκληση στους γονείς να προχωρήσουν στον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 12 έως 15 ετών.
Η κ. Θεοδωρίδου υπενθύμισε την σύσταση για εμβολιασμό κατά της covid-19 των παιδιών ηλικίας 12-15 ετών, τόσο για την δική τους προστασία όσο και των οικείων τους.
«Μετά τις διακοπές, με το άνοιγμα των σχολείων και με τη συνεργασία του παιδιάτρου πρέπει να μπει στον προγραμματισμό ο εμβολιασμός των παιδιών».
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και τον Μάιο ο Β.Κικίλιας όταν σαν υπουργός Υγείας τότε άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν πριν από τη σχολική χρονιά, οι εμβολιασμοί και στα παιδιά ηλικίας 12 με 15 ετών.