«Πρωτοφανή» χαρακτήρισε τα όσα εκτυλίσσονται στο χώρο της υγείας ο χειρουργός, Δημήτρης Γάκης, μιλώντας στον ρ/σ Focus και στον δημοσιογράφο Στ. Δαμιανίδη. Αποκάλυψε δε, ότι ο ίδιος γνώριζε για τη μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα από τον περασμένο Μάιο.
«Μία ομάδα άθλιων οι οποίοι διαχειρίζονται την εξουσία θεώρησε ότι μπορεί να δημιουργήσει εικονική πραγματικότητα και να κρύψει κάτω από το χαλί όλες τις ανεπάρκειες, την εγκατάλειψη και την κατάσταση έκτακτης ανάγκης την οποία δημιούργησε στα ελληνικά νοσοκομεία» σχολίασε ο κος Γάκης.
«Και είναι τόσο εμμονικά στημένη αυτή η ομάδα, που τα τελευταία δύο χρόνια δεν έχει ενδιαφερθεί για τίποτε άλλο, εκτός από το να ενισχύσει με ελάχιστο προσωπικό. Φρόντισαν να “δημιουργήσουν” μονάδες εντατικής θεραπείας-ξέρετε αρέσκεται η εξουσία στην αγορά εξοπλισμών διότι “μιζάρεται” – χωρίς να εξασφαλίσουν το απαραίτητο προσωπικό για τη λειτουργία αυτών των μονάδων.» Είπε.
Αναφορικά με τη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα στην οποία καταγράφεται ότι η νοσηλεία εκτός ΜΕΘ αυξάνει κατά πολύ τη θνητότητα, ο κος Γάκης αποκάλυψε ότι τη γνώριζε σαν προδημοσίευση ήδη από το Μάιο και προειδοποίησε τον ελληνικό λαό να διαισθανθεί τον κίνδυνο.
«Ξέρω το θέμα της μονάδας εντατικής θεραπείας από την έναρξη της ειδικότητάς μου, πάρα πολύ καλά Και ξέρω τις παθογένειες της. Αυτό απέδειξε και η έρευνα η οποία δημοσιοποιήθηκε, την οποία τη γνώριζα σαν pre-p (προδημοσίευση) από τον Μάιο. Διότι αυτές οι έρευνες πρώτα αναρτώνται σαν προδημοσιεύσεις, συγκεντρώνονται οι σχολιασμοί, εντοπίζονται λάθη, μεθοδολογικές ακρότητες και λοιπά. Οι ίδιοι οι συγγραφείς ενημέρωσαν ότι την είχαν στείλει στο Μαξίμου από τον Μάιο” συνέχισε ο κος Γάκης. “Θα μπορούσαν να τη γνωρίζουν όλοι στην κυβέρνηση και όχι μόνο. Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, ο γενικός αρχίατρος της Ελλάδος, ο κύριος Τσιόδρας, δεν είναι κανένας τυχαίος. Και όλοι ξέρουν τις παθογένειες των μονάδων εντατικής θεραπείας».
Με αφορμή τη νοσηλεία συγγενικού του προσώπου στη Φλώρινα ο πρώην διοικητής του ΑΧΕΠΑ σχολίασε, ότι παρά την ελαχιστότατη ενίσχυση τα νοσοκομεία της περιφέρειας, έχουν καλύτερα αποτελέσματα από τις οργανωμένες ΜΕΘ.
«Ξέρουμε την τεράστια απόσταση που χωρίζει τον εξοπλισμό των μονάδων εντατικής θεραπείας του λεκανοπεδίου, σε σχέση με τη Θεσσαλονίκη και κυρίως σε σχέση με τις υπηρεσιακές μονάδες που υπάρχουν στην Ελλάδα. Στη Φλώρινα για παράδειγμα, δεν υπάρχει μονάδα εντατικής θεραπείας και είναι οι ήρωες οι γιατροί και σας πληροφορώ ότι έχουν καλύτερα αποτελέσματα από τις οργανωμένες ΜΕΘ. Διότι εκείνο το οποίο προέχει είναι να κάτσει ο γιατρός και η νοσηλεύτρια πάνω από το κεφάλι του ασθενούς, να “παίξουνε” με την περιεκτικότητα οξυγόνου, με όλες τις ρυθμίσεις των αναπνευστήρων και να μπορέσουν να εξασφαλίσουν εξατομικευμένα την καλύτερη παροχή για το συγκεκριμένο άτομο.
Και σας πληροφορώ ότι η θνητότητα στο φτωχό, στο εγκαταλελειμμένο νοσοκομείο στην πάμπτωχη περιοχή της Φλώρινας, που είναι ξεχασμένη από το κέντρο και που μόνον να αρμέγουν τους φόρους ξέρουν από αυτή την περιοχή, είναι πολύ καλύτερη, από ότι στο κέντρο. Έχω τον πεθερό μου ο οποίος είναι στα όρια της διασωλήνωσης, δεν υπάρχει περίπτωση να βρούμε κρεβάτι στη Θεσσαλονίκη και η επιβίωση του εκεί πέρα, είναι πολύ πιο επισφαλής» εξήγησε ο κος Γάκης.
«Έτσι καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι εάν χρειαστεί διασωλήνωση θα παραμείνει στη Φλώρινα με έναν παλιό αναπνευστήρα διότι, αυτά τα παιδιά, αυτοί οι νεαροί συνάδελφοι, δίνουν περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης στον ηλικιωμένο πεθερό μου. Αν μπορεί να φτάσει αυτό στα αυτιά των Ελλήνων, αν μπορούν να αισθανθούν τον κίνδυνο τον οποίο τους έχει εξασφαλίσει αυτή ανίκανη κυβέρνηση, τότε θα έχω κερδίσει κάτι».
«Κανένας γιατρός δεν έχει στόχο να κάνει ζημιά στον άρρωστο. Από την άλλη μεριά δεν μπορώ να μην καυτηριάσω τη στάση της κας Κοτανίδου, όταν πέρυσι το Νοέμβριο που καιγόταν η Βόρεια Ελλάδα που είχα σηκώσει θόρυβο και ήγειρα ερωτηματικά για το ποσοστό επιβίωσης των μονάδων εντατικής θεραπείας, είχε βγει και είχε πει ανερυθρίαστα, ότι η θνητότητα είναι της τάξης του 35% και αυτό είναι εξαιρετικό. Εξαιρετικό δεν ήταν. Διότι ο μέσος όρος της θνητότητας στις ευρωπαϊκές μονάδες, ήταν κάτω από 30 %.»σημείωσε.
«Ο κύριος Τσιόδρας πηδάει από τη βάρκα στη κυριολεξία διότι προφανώς έχει απογοητευτεί, από την ανικανότητα, τον εμμονισμό των πολιτικών» υπογράμμισε.
«Έβγαινε ο πρωθυπουργός της χώρας αυτός ο πανιατρός, αυτός ο πανέξυπνος άνθρωπος και έλεγε ότι είναι κάτω του 1% οι εμβολιασμένοι στις ΜΕΘ. Και γελούσαν και οι πέτρες. Όπως γελάνε και με την πρόσφατη δήλωση ότι “δεν υπάρχει σε γνώση μου διαφορά θνητότητας αυτών που νοσηλεύονται όντος ΜΕΘ και εκτός ΜΕΘ”. Και έρχεται η μελέτη Τσιόδρα και δείχνει ότι το 88% των ασθενών που νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ πεθαίνουν» συνέχισε ο κος Γάκης.
«Ένας άνθρωπος εγωιστής, ο οποίος νομίζει ότι λαδώνοντας τα μέσα ενημέρωσης, με την προπαγάνδα τύπου Γκαίμπελς μπορεί να κυριαρχήσει και έχει χρεώσει 20.000 νεκρούς – μέχρι και το καλοκαίρι θα φτάσουμε τις 25.000,-αυτός ο άνθρωπος αυτή η εγκληματική προσωπικότητα για μένα με τον εμμονισμό του, με τον αυταρχισμό του, έχει το θράσος να υποκαθιστά τους γιατρούς στη Βουλή; Για να μη μιλήσω και για το οικτρό φαινόμενο της αντιπολίτευσης;
Όλοι μαζί στρέφονται κατά του ενός, μία φωνή υπάρχει εκεί μέσα, η οποία λέει τα πράγματα αληθή. Ένας Βελόπουλος και έχουν ξαμολήσει το το ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο να τον σβήσει. Αυτή τη στιγμή η δημοκρατία μας κινδυνεύει, χειραγωγείται υπάρχει Γκεμπελική προπαγάνδα» , είπε.
Αναφορικά με την υπόθεση των μονοκλωνικών φαρμάκων που ζήτησε ο Γιώργος Τράγκας, ο κος Δημήτρης Γάκης ανέφερε ότι έχει στείλει αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου από τον οποίο ζητά να διερευνηθεί το γιατί δε χορηγήθηκαν μονοκλωνικά στην περίπτωση του γνωστού δημοσιογράφου, Γιώργου Τράγκα, ο οποίος πήγε έγκαιρα στο νοσοκομείο.
«Έχω την αίσθηση ότι δεν ενεκρίθησαν, διότι η τελευταία του ανάρτηση αναφερόταν πάνω σε αυτό το θέμα. Ο ορισμός του υψηλού κινδύνου ασθενούς ήταν ο Τράγκας. Όταν έχεις έναν άνθρωπο στον οποίο έχεις κλείσει όλες τις πόρτες, τα ραδιόφωνα στα οποία υπηρετούσε, και ο οποίος υποστήριζε ,ότι όλα αυτά γίνονταν κατόπιν παρέμβασης του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος, είναι γνωστό το μίσος, μεταξύ των δύο πλευρών.
Όταν απεργάζεσαι την εργασιακή εξόντωσή του, πρέπει να είσαι πολύ ηλίθιος να μη φροντίσεις να τηρήσεις μέχρι κεραίας όλες τις δυνατότητες να τον στηρίξεις βιολογικά. Για να μην κατηγορηθείς. Εδώ λοιπόν, μιλάμε για καθεστώς. Το οποίο δεν ενδιαφέρεται να κρατήσει ούτε καν τα προσχήματα Οποιαδήποτε δικαιολογία να υπήρχε στο ότι δεν εγκρίθηκαν μονοκλωνικά, ειδικά σε αυτόν έπρεπε να είχαν δοθεί».
Αναφορικά με το ενδεχόμενο ύπαρξης VIP ΜΕΘ, ο πρώην διοικητής του ΑΧΕΠΑ, ήταν κατηγορηματικός.
«Η υποστήριξη της αναπνευστικής ανεπάρκειας είναι το δυσκολότερο πεδίο, οι δυσκολότεροι ασθενείς που μπορεί να τύχουν στις ΜΕΘ. Πρέπει να υπάρχει πλήρης εξοπλισμός και όλη η γραμμή στήριξης της οξυγόνωσης του ασθενή. Πόσες ΜΕΘ πιστεύετε ότι υπάρχουν στην Ελλάδα που έχουν τέτοιες δυνατότητες; Που μπορούν να καλύψουν όλο το εύρος της ανεπάρκειας; Δεν είναι ούτε 5.Η ερώτηση εάν υπάρχει περίπτωση να κρατούν τέτοιες ΜΕΘ για επιφανείς ασθενείς, είναι αυταπάντητη. Θυμηθείτε ποιοι νοσηλευτήκαν στην πανεπιστημιακή ΜΕΘ του Ευαγγελισμού, η οποία φυσικά έχει και τον καλύτερο εξοπλισμό. Όλοι οι επώνυμοι. Γνωρίζετε πόσο προσωπικό χρειάζεται μια μονάδα για να μπορεί να στηρίξει αναπνευστική ανεπάρκεια; 7 νοσηλευτές ανά κλίνη. Τώρα είναι 2,2 Την ίδια ώρα που 7.500 ετοιμοπόλεμοι υγειονομικοί είναι στο δρόμο. Και δεν είναι απλά εκτός, αλλά τους έχουν στερήσει και το ψωμί» υποστήριξε.
«Διότι ο εμμονικός Πρωθυπουργός , ο οποίος μεγάλωσε μέσα στη χλίδα ,αποφάσισε να καταργήσει αυτό το αναφαίρετο δικαίωμα. Αδιαφορεί για συνταγματικά δικαιώματα , για νομοθεσίες, επάγει ότι νομοθεσία κρίνει ο ίδιος και φτάνει στο σημείο να αποδυναμώνει 7.000 μάχιμους που σήκωσαν όλη την μπόρα, όταν η ανικανότητά του δεν είχε τη δυνατότητα να προμηθευτεί μάσκες και υλικά προστασίας, όταν ανεχόταν τη Γερμανία να κάνει ρεσάλτο στο ελληνικό αεροπλάνο που μετέφερε μάσκες από την Κίνα.
Και φτάνει αυτούς τους ανθρώπους, να τους βάλει σε αργία. Αυτό λέγεται εθνική προδοσία. Και σε καιρό πολέμου έναν τέτοιο αξιωματικό που θα στείλει στα μετόπισθεν ανθρώπους που μπορούσαν να είναι στην πρώτη γραμμή, τον εκτελείς επί τόπου.», κατέληξε.