Τον τελευταίο χρόνο έχουν αυξηθεί ραγδαία τα καρδιακά προβλήματα σε αθλητές, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει δώσει κάποιος σαφείς απαντήσεις.
Προσφάτως ο Matthew Paul Le Tissier, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής που έχει γράψει ιστορία στην Αγγλία με τη φανέλα της Σαουθάμπτον ζήτησε να γίνει έρευνα για τον τεράστιο -όπως τον αποκάλεσε- αριθμό αθλητών που έχουν προβλήματα με την καρδιά τους.
«Γιατί, μπορεί να μην έχει να κάνει με τα εμβόλια. Ας κάνουμε μια έρευνα για να βρούμε την αιτία. Αλλά ακόμα και το να ψελλίσεις αυτό, σε θεωρούν ότι είσαι κάποιο είδους αντιεμβολιαστή. Κάτι που απλά είναι απολύτως αηδιαστικό», τόνισε χαρακτηριστικά.
Προσφάτως δημοσιεύθηκε στο Google Scholar μελέτη με τον τίτλο: «Shedding the Light on Post-Vaccine Myocarditis and Pericarditis in COVID-19 and Non-COVID-19 Vaccine Recipients».
Η μελέτη που παραθέτουμε δείχνει ότι οι μυοκαρδίτιδες και οι περικαρδίτιδες μετά το εμβόλιο για τον κορωνοϊό αφορούν άτομα έως 30 ετών. Οι μυοκαρδίτιδες κυρίως σε παιδιά 6 έως 17 ετών, αλλά και σε νέους 18 έως 29 ετών, ενώ οι περικαρδίτιδες κυρίως νέους 18 έως 29 ετών.
Οι περισσότεροι αθλητές είναι 18 έως 30 ετών, δηλαδή σε μια ηλικία θεωρητικά επικίνδυνη για να αναπτυχθεί μυοκαρδίτιδα ή περικαρδίτιδα μετά το εμβόλιο.
Δείτε τον πίνακα:
O γιατρός Κωνσταντίνος Φαρσαλινός μίλησε στο pronews.gr για τα πολλά καρδιακά προβλήματα σε αθλητές και είπε ότι «και εγώ βλέπω τα καρδιακά προβλήματα στους αθλητές και μου κάνουν εντύπωση, αλλά δεν μπορώ να βγάλω συμπέρασμα» και πρόσθεσε ότι:
«Η μυοκαρδίτιδα έχει καταγραφεί επισήμως ως παρενέργεια των mRNA εμβολίων κυρίως σε νεότερες ηλικίες.
Σε κάποιες ηλικίες ο κίνδυνος από το εμβόλιο είναι πιο επικίνδυνος από τον ιό, σύμφωνα με μελέτες. Μόνο το 5-15% των πραγματικών παρενεργειών καταγράφεται. Στην Ελλάδα έχουμε διώξεις επιστημόνων γιατί μίλησαν για φαρμακοεπαγρύπνηση».