ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θα μελετήσει κάποιος στα Επιτελεία την κατάρρευση του συριακού Στρατού; Ή νομίζουν ότι «Δεν μας αφορά»;
prodeals

Βίντεο: Απίστευτες εικόνες στην Ινδία – Σμήνη ακρίδων «σαρώνουν» ότι βρουν μπροστά τους

Μία από τις χειρότερες επιδρομές ακρίδων δέχεται το τελευταίο διάστημα η Ινδία. Οι ακρίδες κατέστρεψαν τις σοδειές σε πάνω από μισό εκατομμύριο στρέμματα, με αποτέλεσμα η Ινδία να αντιμετωπίζει τη χειρότερη έλλειψη τροφίμων από το 1993, την ώρα μάλιστα που δίνει μάχη με την πανδημία του κορωνοϊού.

Οι Αρχές επιστράτευσαν μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τρακτέρ για να να εντοπίσουν τα σμήνη των ακρίδων και να τα ψεκάσουν με εντομοκτόνα. «Οκτώ με δέκα σμήνη, που το καθένα έχει εύρος σχεδόν ενός τετραγωνικού χιλιομέτρου επιτίθενται σε περιοχές του Ρατζαστάν και του Μάντια Πραντές», δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής της αρμόδιας υπηρεσίας καταπολέμησης ακρίδων στην Ινδία, ενώ τα έντομα έχουν φθάσει και σε άλλα κρατίδια της χώρας, όπως το Μαχαράστρα και το Ουτάρ Πραντές.

Τη Δευτέρα ένα σμήνος έφθασε στην πόλη Τζαϊπούρ του Ρατζαστάν από το Πακιστάν, ενώ μπορεί να μετακινηθεί και προς το Νέο Δελχί αν είναι ευνοϊκή η ταχύτητα και η κατεύθυνση των ανέμων.

Μεγάλη ανησυχία στις Αρχές για τα σμήνη των ακρίδων
Σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας ( FAO) οι ακρίδες συνήθως επιτίθενται στο δυτικό μέρος της Ινδίας και κάποιες περιοχές του κρατιδίου Γκουτζαράτ από τον Ιούνιο μέχρι το Νοέμβριο, αλλά φέτος εντοπίστηκαν από τον Απρίλιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ένα σμήνος 40 εκατ. ακρίδων μπορεί να καταβροχθίσει ποσότητα τροφής ικανή να θρέψει 35.000 ανθρώπους σύμφωνα με εκτιμήσεις του FAO. Τα σμήνη κατέστρεψαν σοδειές στο Ρατζαστάν και το Μάντια Πραντές, με αποτέλεσμα να μειωθεί η παραγωγή και να αυξηθούν οι τιμές των τροφίμων στην Ινδία που πασχίζει να συνέλθει από το πρόσφατο καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Αμφάν. Μια αγροτική κρίση και η επακόλουθη αύξηση των τιμών θα δυσχεράνει τις προσπάθειες της Ινδίας να αναχαιτίσει την πανδημία του κορωνοϊού. Χιλιάδες μετανάστες πέθαναν από την πείνα μετά την αιφνίδια επιβολή καραντίνας στην Ινδία στα τέλη Μαρτίου. Σμήνη ακρίδων έπληξαν φέτος κι άλλες περιοχές του πλανήτη, από το Πακιστάν μέχρι χώρες της ανατολικής Αφρικής και την Υεμένη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.