Κόσμος
«Πονοκέφαλο» για τα περισσότερα νοικοκυριά, αποτελεί το σωστό βράσιμο των μακαρονιών, καθώς όπως όλοι γνωρίζουμε θέλουν συγκεκριμένο χρόνο για να μη «λασπώσουν».
Η αλήθεια είναι πως δεν μπορούν όλοι να φτιάξουν τα τέλεια μακαρόνια. Πάντως, υπάρχουν μερικά κόλπα που μπορούν να βοηθήσουν, ακόμα κι έναν που δεν έχει μεγάλη σχέση με την μαγειρική, να τα φτιάξει.
Ένα παράδειγμα είναι κατά το βράσιμο. Όταν δηλαδή ρίχνετε τα μακαρόνια μέσα στην κατσαρόλα που έχει ήδη βράσει το νερό και έπειτα από λίγο, το νερό αρχίζει να χύνεται. Αν όμως βάλετε μία ξύλινη κουτάλα πάνω στην κατσαρόλα δεν θα αντιμετωπίσετε ξανά αυτόν τον πονοκέφαλο.