Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το πρωί της Τρίτης (10/10), μιλώντας για τον προσωπικό αριθμό του πολίτη, είπε ότι «αυτά τα “666” προφανώς θα το κόψουμε… εκτός αν κάποιος το θέλει»!

">

Ο υπουργός προφανώς «τρολάρει» όλους τους πιστούς και όλους τους σκεπτικιστές που φοβούνται τη νέα ταυτότητα γιατί θα πρόκειται για ένα πολύ ισχυρό εργαλείο παρακολούθησης προσωπικών δεδομένων.

Και όχι μόνο παρακολούθησης αλλά και ταξινόμησης, γιατί ο όγκος πληροφοριών από μόνος του δεν χρησιμεύει τίποτε εάν δεν έχει ταξινομηθεί ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί.

Αυτό είναι ο λόγος για τον οποίο δημιουργείται η νέα ταυτότητα και μέσω του «τρολαρίσματος» κυβέρνηση και ΜΜΕ επιχειρούν να στρέψουν αλλού την προσοχή του κοινού και να εμφανίσουν όσους αντιδρούν ως ένα είδος «γραφικών» συνανθρώπων που χρήζουν… κατανόησης.

Παράλληλα, τόνισε ότι «η επόμενη μέρα είναι το νέο wallet, η νέα εφαρμογή στο κινητό που με την έγκρισή του ο πολίτης θα μπορεί να διεκπεραιώνει τις δουλειές του χωρίς να χρειάζεται να προσκομίζει κανένα έγγραφο».

Το ότι όλα θα βρίσκονται μέσα σε ένα ψηφιακό «καλάθι», είναι τρομακτικό από μόνο του.

Το ότι το «καλάθι» αυτό θα το διαχειρίζεται η όποια εξουσία (που εκ των πραγμάτων δεν είναι εμπιστοσύνης), είναι ακόμα τρομακτικότερο.

Χαρακτήρισε μεγάλη μεταρρύθμιση τον προσωπικό αριθμό, «ο οποίος θα είναι το ΑΦΜ μας συν τρία ψηφία και με αυτόν τον αριθμό που θα παραχθεί τον Δεκέμβριο θα μπορεί ο πολίτης να κάνει οποιαδήποτε συναλλαγή στο Δημόσιο.

Ο προσωπικός αριθμός θα είναι καταγεγραμμένος στις νέες ταυτότητες μετά τον Δεκέμβριο».

Όπως τόνισε ο κ.Παπαστεργίου τον προσωπικό αριθμό θα τον επιλέγει ο ίδιος ο πολίτης, καθώς «θα ανοίξει πλατφόρμα στο gov.gr και θα επιλέξει τον προσωπικό του αριθμό».

«Εδώ λοιπόν έρχεται η μαγεία του Προσωπικού Αριθμού», δήλωσε.

Μάλιστα οι παρουσιαστές έκαναν και…«πλάκα» με τον αριθμό λέγοντας «666» και γελώντας ο υπουργός απάντησε: «αυτά τα “666” προφανώς θα τα κόψουμε, εκτός αν κάποιος το θέλει».