
Συγκινητική είναι η ιστορία των δύο ελεφάντων, της Τζένης και της Μάγδας, που έζησαν μαζί για 25 χρόνια στη Ρωσία, πρώτα σε τσίρκο και στη συνέχεια στο πάρκο σαφάρι Taigan στην Κριμαία.
Η ξαφνική απώλεια της Τζένης νωρίτερα αυτή την εβδομάδα βύθισε τη Μάγδα σε ανείπωτη θλίψη, όπως φαίνεται και στο βίντεο της Daily Mail.
Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Baza, «τα πρώτα λεπτά μετά την τραγωδία, έσπρωξε ελαφρά τη φίλη της, προσπαθώντας να τη σηκώσει και στη συνέχεια την αγκάλιασε». Για ώρες παρέμεινε στο πλευρό της, αποχαιρετώντας τη και εμποδίζοντας τους κτηνιάτρους να πλησιάσουν.
H φιλία της Τζένης και της Μάγδας παρέμεινε ισχυρή με το πέρασμα των ετών. Οι ελέφαντες είναι γνωστό πως διαθέτουν συναισθηματική νοημοσύνη, με επιστημονικές μελέτες να καταδεικνύουν πως βιώνουν πένθος και αναμνήσεις από αγαπημένα τους πρόσωπα.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.