ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Με λένε Στέφανο»! Ξανασυστήνεται μετά από ένα χρόνο!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Το ερώτημα του «γαλάζιου» ναυάρχου Χ.Καραδήμα για τον «Μωυσή» Κ.Μητσοτάκη και την πλάκα με τις εντολές

«Γιατί δεν μάς φανέρωσε την δεύτερη πλάκα; - Μήπως πρέπει να ανησυχούμε»

Το ερώτημα του «γαλάζιου» ναυάρχου Χ.Καραδήμα για τον «Μωυσή» Κ.Μητσοτάκη και την πλάκα με τις εντολές

Ο «γαλάζιος» ναύαρχος Χρήστος Καραδήμας που ωστόσο ποτέ δεν κρατάει το στόμα του κλειστό και με την οξυδέρκεια και το πηγαίο χιούμορ που διαθέτει, έθεσε ένα ερώτημα για την πολιτική της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, με αφορμή τον χαρακτηρισμό «Μωυσής» που του είχαν δώσει πριν από καιρό. 

Γράφει στο Facebook ο κ. ναύαρχος : «Πριν από αρκετό καιρό φιλοκυβερνητικό ΜΜΕ χαρακτήρισε πανηγυρικά τον κύριο πρωθυπουργό σαν «Μωυσή» με το ιδιαίτερα διθυραμβικό σχόλιο: «Οι Εβραίοι χρειάστηκε να περάσουν την Ερυθρά θάλασσα για να ξεφύγουν από τους Αιγύπτιους. Ο Κυριάκος καλείται ως νέος Μωυσής να βρει λύσεις εκεί που οι άλλοι βρίσκουν αδιέξοδα και να οδηγήσει έτσι έναν τυραννισμένο λαό στην γη της επαγγελίας».

Ένα χαρακτηρισμό που η κυβέρνηση και τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ θεώρησαν σαν ιδιαίτερα επιτυχημένη παρομοίωση και τοποθέτησαν σε περίοπτη θέση της επικοινωνιακής τους φαρέτρας. Με την πάροδο όμως του χρόνου ο χαρακτηρισμός αυτός λειτούργησε σαν μπούμερανγκ και αντιμετωπίστηκε μέχρι και ειρωνικά. Και αυτό γιατί ο κύριος πρωθυπουργός δεν μας εξήγησε με σαφήνεια ποια είναι η Ερυθρά θάλασσα που πρέπει να περάσουμε, ποιοι είναι οι Αιγύπτιοι από τους οποίους πρέπει να ξεφύγουμε καθώς και τι είναι ακριβώς η Γη της Επαγγελίας που μας υπόσχεται.

Και πάνω από όλα γιατί δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι ο βιβλικός Μωυσής που ήταν μάλλον μυθικό πρόσωπο απαντώμενο μόνο στην Βίβλο, ήταν ένα πρόσωπο που διακρινόταν από παλινωδίες, αναποφάσιστο, δεν είχε ιδιαίτερη πίστη στον σκοπό και το βασικότερο χρειαζόταν συχνά την καθοριστική βοήθεια «ανώτερης δύναμης» για να επιτελέσει την αποστολή του.

Ο Μωυσής και Η Γη της Επαγγελίας αποτελούν ακόμη και σήμερα για τους Ισραηλίτες αμφιλεγόμενες και ιδιαίτερα συζητημένες έννοιες. Και αυτό αποδεικνύεται από την ιστορική φράση της Golda Meir που επεσήμανε ότι: «Ο Μωυσής μας έσερνε 40 χρόνια μέσα στην έρημο για να μας φέρει στο μοναδικό σημείο στη Μέση Ανατολή που δεν έχει πετρέλαιο». Το θέμα λοιπόν με τον Έλληνα Μωυσή είναι τι Γη της Επαγγελίας μας επιφυλάσσει.

Επίσης παρά το γεγονός ότι η απόσταση από την Αίγυπτο στο Ισραήλ είναι περίπου 613 χιλιόμετρα ο βιβλικός Μωυσής χρειάστηκε 40 ολόκληρα χρόνια για να οδηγήσει τον λαό του στον πολυπόθητο προορισμό που του υποσχέθηκε. Αυτό σημαίνει ότι τους οδηγούσε με ρυθμό 43 μέτρων την ημέρα. Το ερώτημα είναι με τι ρυθμό οδηγεί ο Έλληνας Μωυσής τον Ελληνικό λαό στην Ελληνική Γη της επαγγελίας που μας υποσχέθηκε και τον ψηφίσαμε για δεύτερη συνεχή φορά. Οι ρυθμοί της νέα τετραετίας κατά τα φαινόμενα αποδεικνύονται απελπιστικά αργοί.

Είναι γνωστό επίσης ότι η Γη της Επαγγελίας που υποσχέθηκε ο Ισραηλίτης Μωυσής στον λαό του, αναφέρεται σε περίπου δεκαεπτά βιβλικές αναφορές σαν «η χώρα στην οποία ρέει μέλι και γάλα». Σε αντιδιαστολή βέβαια που για τις υποσχέσεις του Έλληνα Μωυσή προς τον Ελληνικό λαό θα χρησιμοποιήσουμε την προσφιλή παροιμία «όλο μέλι-μέλι και από τηγανίτα τίποτα», για να επισημάνουμε σε παραλλαγή της για το μέχρι τώρα έργο ότι «πολύ μπλα-μπλα και από έργο μηδέν». Με λίγα λόγια πολύ επικοινωνία αλλά από έργο και ουσία ελάχιστα πράγματα.

Ο βιβλικός Μωυσής τέλος παρέδωσε στον Ισραηλιτικό λαό 10 εντολές χαραγμένες σε 2 πέτρινες πλάκες, ενώ ο Έλληνας Μωυσής μας παρέδωσε ένα πρόγραμμα με μόνο 5 κεφάλαια χαραγμένα σε μία μόνο πέτρινη πλάκα. Τα ερωτήματα και οι προβληματισμοί είναι αυτονόητοι. Γιατί δεν μάς φανέρωσε την δεύτερη πλάκα; Και ποια είναι αυτά τα υπόλοιπα πέντε απόκρυφα κεφάλαια της που επιμελώς μας αποκρύπτει; Μήπως πρέπει να ανησυχούμε;Ο κύριος πρωθυπουργός οφείλει κάποια στιγμή να μας αποσαφηνίσει όλα τα παραπάνω, αλλά πάνω από όλα να λάβει άμεσα μέτρα για διόρθωση της ακολουθητέας μέχρι τώρα λανθασμένης πορείας της δεύτερης τετραετίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι Έλληνες πολίτες δεν ξεχνούν κύριε πρωθυπουργέ ότι μία τέτοια αλλαγή πορείας τους υποσχεθήκατε στο Επενδυτικό Συνέδριο του Χρηματιστήριου Αθηνών και της Morgan Stanley στο Λονδίνο για να σας δώσουν δεύτερη τετραετία, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι «χρειάζονται δύο πλήρεις θητείες για να αλλάξει η πορεία της χώρας»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.