ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου είναι το νέο "Oruc Reis" για όποιον δεν το έχει καταλάβει...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Συνάντηση Κ. Σακελλαροπούλου με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας με θέμα συζήτησης την Αγία Σοφία

Συνάντηση Κ. Σακελλαροπούλου με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας με θέμα συζήτησης την Αγία Σοφία

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Πάσης Αφρικής, Θεόδωρο Β’ και συνομίλησαν για το σημαντικό ιεραποστολικό, εκπαιδευτικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο του Πατριαρχείου, ενώ δεν θα μπορούσαν να μην αναφερθούν και στην Αγία Σοφία.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη το Μακαριώτατο για την προσφορά στο ποίμνιό του κάτω από αντίξοες συνθήκες και τόνισε την ανάγκη η Ευρώπη να στηρίξει την Αφρική αντιμετωπίζοντας με τον τρόπο αυτό και τις μεταναστευτικές πιέσεις που δέχεται.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας συζήτησαν επίσης για την έκρυθμη κατάσταση στη Λιβύη, καθώς και για την πρόσφατη προκλητική ενέργεια της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί.

Υπογράμμισαν επίσης την ανάγκη στήριξης του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη δύσκολη αυτή συγκυρία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη θερμή υποδοχή και την προσκάλεσε να επισκεφθεί την Αίγυπτο και το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.