ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Και οι άνδρες στους νόμους των Ταλιμπάν: Εντολή να μη φορούν τζιν και να αφήσουν γένια

Σκληραίνουν τα μέτρα κοινωνικής ζωής κατά το ... μουσουλμανικότερο

Και οι άνδρες στους νόμους των Ταλιμπάν: Εντολή να μη φορούν τζιν και να αφήσουν γένια

Τρία χρόνια τώρα, απ’ όταν οι Ταλιμπάν κατέλαβαν την εξουσία στο Αφγανιστάν, οι γυναίκες ήρθαν αντιμέτωπες με κάθε είδους περιορισμό των ατομικών τους δικαιαωμάτων και της προσωπικής τους ελευθερίας, ξεκινώντας από το ντύσιμό τους.

Στον αντίποδα, οι άνδρες, κυρίως στα αστικά κέντρα της χώρας, συνέχιζαν να απολαμβάνουν τα προνόμια της ελεύθερης ζωής.

Εδώ και έναν μήνα, ωστόσο, όπως παρατηρεί η Washington Post, το καθεστώς έχει προσχωρήσει στην επιβολή νόμων, που επηρεάζουν πλέον και τον ελεύθερο βίο των αντρών.

Οι νέοι νόμοι επιβάλλουν στους άνδρες να… αναπτύσσουν γενειάδα σε μήκος μίας γροθιάς, τους απαγορεύουν να μιμούνται τους μη μουσουλμάνους στην εμφάνιση ή τη συμπεριφορά -κάτι που ερμηνεύεται ευρέως ως απαγόρευση των τζιν παντελονιών- ενώ βάζουν «φρένο» στα κουρέματα που αντιβαίνουν στον ισλαμικό νόμο -ουσιαστικά, αυτό σημαίνει τέλος στο κοντό ή δυτικό στιλ κουρέματος.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, στους άνδρες απαγορεύεται πλέον ακόμα και να… κοιτάζουν άλλες γυναίκες, πέρα από τις συζύγους ή τις συγγενείς τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ως αποτέλεσμα, όλο και περισσότεροι αφήνουν γένια, κουβαλούν χαλιά προσευχής και αφήνουν τα τζιν τους στο σπίτι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.