Η κεφαλή της καθολικής εκκλησίας αναζητά απαντήσεις και στέλνει εκπρόσωπο από την Ιταλία στις Κυκλάδες για την υπόθεση με τα ποσά που «εξαφανίστηκαν» από τα ταμεία, σύμφωνα με ρεπορτάζ του STAR.

Η έρευνα θα δείξει αν το κίνητρο πίσω από την υπεξαίρεση ήταν κάποιο πάθος ή ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Ο καρδηνάλιος ανακριτής από το Βατικανό, θα διεξάγει έρευνα σχετικά με τα τρία εκατ. ευρώ που «έκαναν φτερά» από τα ταμεία της καθολικής εκκλησίας.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, τα χρήματα φέρονται να είχαν έναν αποδέκτη με ποινικό παρελθόν, ο οποίος είναι εθισμένος στον τζόγο.

Ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι o άνθρωπος με τα αρχικά Π.Π., λάμβανε εμβάσματα των 50.000 ευρώ από την καθολική εκκλησία, προκειμένου να ξεπληρώνει τα χρέη του στον τζόγο.

Γνωστός στις Αρχές ο άνδρας που τζογάριζε με εμβάσματα της καθολικής εκκλησίας
Ο συγκεκριμένος άντρας είναι γνωστός στις Αρχές καθώς έχει κατηγορηθεί για εκβιασμούς, απειλές, πλαστογραφίες και απάτες.

Όσο οι Αρχές ψάχνουν απαντήσεις, τα σενάρια γύρω από τις «ιερές» επενδύσεις δίνουν και παίρνουν. Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας χρησιμοποιούσε -όπως λένε μαρτυρίες στην Πάτρα- την αρχαιοκαπηλία για να δικαιολογήσει τα μεγάλα ποσά που έδινε στον τζόγο.

Τη χασούρα του στην Πάτρα φέρονται να πλήρωναν ο επίσκοπος και ο ιερέας σε μεγάλο νησί των Κυκλάδων, από τα ταμεία της καθολικής εκκλησίας της Ελλάδος.

Η διαδρομή των χρημάτων
Η «δράση» είχε ξεκινήσει πριν από 7 με 8 χρόνια.

Το κουβάρι του σκανδάλου άρχισε να ξετυλίγεται όταν τράπεζα διαπίστωσε ότι υπήρχε διακίνηση μεγάλων ποσών.

Η τράπεζα ενημέρωσε την Αρχή Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος ότι υπάρχει «περίεργη» μεταφορά μεγάλου χρηματικού ποσού από λογαριασμούς της Καθολικής Εκκλησίας προς τους λογαριασμούς επιχειρηματιών.

Από την έρευνα της Αρχής, εντοπίστηκαν συναλλαγές μεγάλων χρηματικών ποσών, τα τελευταία 7-8 χρόνια, από συγκεκριμένους τραπεζικούς λογαριασμούς -που ανήκαν σε υψηλόβαθμους ιεράρχες και κατέληγαν σε πέντε ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων.

Με βάση τη διαδρομή των χρημάτων προκύπτουν προσπάθειες να χαθούν τα ίχνη: τα χρήματα έφευγαν από τους λογαριασμούς της Καθολικής Εκκλησίας και ορισμένες φορές πήγαιναν στους λογαριασμούς των δύο ιεραρχών, κυρίως στους λογαριασμούς του ενός ιεράρχη, και κατόπιν στους πέντε επιχειρηματίας.

Η Αρχή εκτιμά ότι είναι πιθανό τα χρήματα είναι πολύ περισσότερα από 3 εκατ. ευρώ, καθώς υπάρχουν υποψίες ότι οι ιεράρχες έπαιρναν και έδιναν και μετρητά.

Η ανακοίνωση της Καθολικής Εκκλησίας της Ελλάδος
Ανακοίνωση με την οποία επισημαίνει ότι δεν έχει καμία ενημέρωση σχετικά με τα δημοσιεύματα περί υπεξαίρεσης και ξεπλύματος μαύρου χρήματος στον Τύπο, εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος της Καθολικής Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Καθολικής Εκκλησίας της Ελλάδος:

«Μετά τα σημερινά δημοσιεύματα περί υπεξαίρεσης και ξεπλύματος μαύρου χρήματος στον Τύπο, δηλώνουμε ότι καμία επίσημη ενημέρωση επί του θέματος δεν έχει υπάρξει.

Κατόπιν τούτου αναμένουμε ενημέρωση από τις αρμόδιες αρχές ώστε να τοποθετηθούμε επίσημα επί του θέματος».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!