ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Πάπας Φραγκίσκος: Αποκαλύφθηκε τρομοκρατική επίθεση με στόχο τη δολοφονία του – Επτά συλλήψεις

Μια τρομοκρατική επίθεση που στόχο είχε να σκοτώσει τον Πάπα Φραγκίσκο ενώ αυτός περιοδεύει στην Ασία αποκαλύφθηκε από την ινδονησιακή αστυνομία

Πάπας Φραγκίσκος: Αποκαλύφθηκε τρομοκρατική επίθεση με στόχο τη δολοφονία του – Επτά συλλήψεις

Μια τροµοκρατική επίθεση που στόχο είχε να σκοτώσει τον Πάπα Φραγκίσκο ενώ αυτός περιοδεύει στην Ασία αποκαλύφθηκε από την ινδονησιακή αστυνοµία.

Επτά ύποπτοι που φέρεται να ορκίστηκαν πίστη στο ISIS συνελήφθησαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα μετά την ενημέρωση της αστυνομίας.

Ο Πάπας βρέθηκε στην Ινδονησία την Παρασκευή στο πλαίσιο μιας 11ήμερης περιοδείας σε πολλές χώρες της Ασίας-Ειρηνικού.

Τοπικές αναφορές αναφέρουν ότι σε έφοδο της αστυνομίας σε ένα από τα σπίτια του υπόπτου βρέθηκαν ένα τόξο και βέλη, ένα drone και φυλλάδια του ISIS.

Οι επτά ύποπτοι εξοργίστηκαν από την επίσκεψη του Πάπα σε τζαμί στην πρωτεύουσα της Ινδονησίας, Τζακάρτα, στο πλαίσιο του ταξιδιού του με στόχο τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των θρησκειών, αναφέρει η The Sun.

Φέρεται επίσης να απογοητεύτηκαν από το αίτημα της κυβέρνησης προς τους τηλεοπτικούς σταθμούς να παραλείψουν να μεταδώσουν το ισλαμικό κάλεσμα για προσευχή ενώ μεταδιδόταν η ζωντανή μετάδοση της επίσκεψης του Πάπα.

Μέχρι στιγμής έχουν ονομαστεί μόνο ως HFP, LB, DF, FA, HS, ER και RS και δεν είναι ακόμη γνωστό αν γνωρίζονταν μεταξύ τους ή αν ήταν μέλη της ίδιας τρομοκρατικής ομάδας.

Συνελήφθησαν τη Δευτέρα και την Τρίτη κατά τη διάρκεια αστυνομικών επιχειρήσεων σε Τζακάρτα, Μπογόρ και Μπεκάσι.

Ένας εκπρόσωπος της μονάδας καταστολής τρομοκρατών της Ινδονησίας «Densus 88» – ή Detachment 88 – είπε ότι οι απειλές μεταδόθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο συνταγματάρχης Aswin Siregar είπε: «Έχουμε έναν μηχανισμό παρακολούθησης και φιλτραρίσματος.

«Είχαμε ενημερωτικές πληροφορίες από μέλη του κοινού.

«Το Densus 88 έχει κινηθεί νομικά εναντίον επτά ατόμων … που έκαναν απειλές με τη μορφή προπαγάνδας ή τρομοκρατικών απειλών μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ως απάντηση στην άφιξη του Πάπα.

«Υπήρχε επίσης απειλή για πυρπόληση στις τοποθεσίες».

Ο Πάπας Φραγκίσκος ήλπιζε να τονίσει τις περιβαλλοντικές ανησυχίες και τη σημασία της επικοινωνίας μεταξύ διαφορετικών θρησκευτικών ομάδων κατά την επίσκεψή του στην Ινδονησία, την Παπούα Νέα Γουινέα, τη Σιγκαπούρη και το Ανατολικό Τιμόρ.

Αρχικά σχεδίαζε να κάνει την περιοδεία το 2020, αλλά αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Πάπας ζήτησε να τερματιστούν οι φυλετικές συγκρούσεις που έχουν καταστρέψει την Παπούα Νέα Γουινέα για δεκαετίες και έκανε έκκληση για δίκαιη ανάπτυξη των φυσικών της πόρων, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης που τόνισε επίσης το πρόβλημα της βίας κατά των γυναικών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.