Ο χρόνος για το Πάσχα πλέον μετρά αντίστροφα και πέρα από το αρνάκι, αυτό που περιμένουμε όλοι είναι το τσούγκρισμα αυγών.
Αν είστε από αυτούς που θέλουν πάντα να κερδίζουν, υπάρχει ένα μυστικό για να τους κερδίσεις όλους στο τσούγκρισμα αυγών. Και η απάντηση έρχεται από τη… φυσική!
Όπως έχει εξηγήσει η επιστημονική συνεργάτιδα του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Τίνα Νάντζου, η οποία έχει δώσει οδηγίες πώς μπορείτε να σπάσετε όλα τα αυγά στα πασχαλινό τραπέζι, μεγάλο ρόλο παίζει το κέλυφος και εκεί κρύβεται το μυστικό στο τσούγκρισμα των αυγών.
Αν χτυπήσουμε στην κορυφή τότε η δύναμη θα πάει σε όλο το κέλυφος συμμετρικά και το αυγό θα αντέξει την κρούση. Αν τσουγκρίσουμε λίγο στραβά τότε θα σπάσει το τσόφλι.
Θα πρέπει λοιπόν να διαλέξουμε μικρά και καλοβρασμένα αυγά. Χτυπάμε με την κορυφή του αυγού μας με το άλλο αυγό και λίγο πλάγια αν μπορέσουμε, ενώ παράλληλα το κρατάμε σφιχτά για να βελτιώσουμε την αντοχή του.
Αν μάλιστα διαλέξουμε βιολογικά ή αυγά ελευθέρας βοσκής που έχουν πιο σκληρό τσόφλι και αντέχουν περισσότερο, το ποσοστό επιτυχίας ανεβαίνει.