ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Με λένε Στέφανο»! Ξανασυστήνεται μετά από ένα χρόνο!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Σκέψεις για δημιουργία σχολής υποψηφίων συζύγων κάνει η Εκκλησία της Ελλάδος

Πρόκειται για μια ιδέα που τέθηκε στο πλαίσιο της Ιεράς Συνόδου

Σκέψεις για δημιουργία σχολής υποψηφίων συζύγων κάνει η Εκκλησία της Ελλάδος

Δεν αποτελεί μυστικό ότι ο γάμος και γενικότερα ο θεσμός της οικογένειας διέρχεται μια αυξανόμενη αποδυνάμωση. Για αυτό το λόγο, η Εκκλησία της Ελλάδος αναζητά νέες μεθόδους για να υποστηρίξει και να ενισχύσει τους γάμους, ιδιαίτερα στην παρούσα φάση η οποία μαστίζεται από κοινωνικές και πολιτιστικές κρίσεις. 

Μία από τις κεντρικές ιδέες που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια της Συνόδου είναι η ίδρυση σχολών για υποψήφιους γαμπρούς και νύφες, όπου τα ζευγάρια που σχεδιάζουν να παντρευτούν θα μπορούν να παρακολουθούν ειδικά μαθήματα προετοιμασίας για τον γάμο και τη συζυγική ζωή.

Η ιδέα αυτή ανήκει στον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Φιλόθεο, κατά τη διάρκεια των εργασιών της τελευταίας Ιεράς Συνόδου, που διεξήχθη χθες την Πέμπτη (03/10/24).

Σύμφωνα με τον Σεβασμιώτατο μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, η επιστροφή των μελλόνυμφων στα «θρανία» αποσκοπεί στην απόκτηση των απαραίτητων εφοδίων με γνώσεις (όχι μόνο θεολογικές) που θα τους χρειαστούν για την επίτευξη μιας ομαλής έγγαμης ζωής.

Παράλληλα ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης πρότεινε τη συγκρότηση ενός κεντρικού ταμείου με στόχο την ενίσχυση των γεννήσεων, το οποίο θα μπορούσε να συμβάλει στην οικονομική ενίσχυση των οικογενειών που επιλέγουν να αποκτήσουν παιδιά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των ουσιαστικών μέτρων που κατέθεσε στο τραπέζι της Ιεράς Συνόδου ήταν και η ανάγκη στήριξης της ψυχικής υγείας των οικογενειών, μέσω της τακτικής και συντονισμένης ανίχνευσης των προβλημάτων αυτών, προκειμένου να δημιουργηθούν οι κατάλληλοι μέθοδοι αντιμετώπισης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.