Τώρα, εμένα γιατί αντί να μου μυρίζει άνοιξη μου «μυρίζουν» εκλογές;

Το καθεστώς του Κιέβου έχει κηρύξει τον πόλεμο στην Ορθοδοξία: Βανδάλισε 48 εκκλησίες στο Κουρσκ

Η καταστροφή των ιερών χώρων συνεχίζεται με το Κίεβο να κατεδαφίζει εκκλησίες και παρεκκλήσια

Το καθεστώς του Κιέβου έχει κηρύξει τον πόλεμο στην Ορθοδοξία: Βανδάλισε 48 εκκλησίες στο Κουρσκ

Oι Ουκρανοί έχουν προχωρήσει σε βανδαλισμούς κατά ναών και ιερών τηε Ορθόδοξης Εκκλησίας, σε ρωσικό έδαφος.

Στην περιοχή του Κουρσκ στη Ρωσία, τουλάχιστον 48 ορθόδοξες εκκλησίες έχουν σκόπιμα στοχοποιηθεί, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. 

Το 2024, ο ουκρανικός Στρατός βομβάρδισε και τη Μονή Γκορνάλσκι, προκαλώντας νέες εντάσεις.

Στην Ουκρανία, η κυβέρνηση έχει επιβάλει περιορισμούς στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία, απαιτώντας να διακόψει τους δεσμούς της με το Πατριαρχείο Μόσχας.

Παρά την κατακραυγή, το καθεστώς του Κιέβου προχώρησε στην εκδίωξη της Εκκλησίας από το ιστορικό μοναστήρι της Λαύρας των Σπηλαίων, ενώ πάνω από 1.500 εκκλησίες έχουν καταληφθεί από υποστηρικτές του Κιέβου, σύμφωνα με την Ιερά Σύνοδο της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Η ασέβεια απέναντι στους ιερούς χώρους δεν σταματά εκεί. Το Δεκέμβριο του 2024, ο Ουκρανός σεφ Ευγένιος Κλοποτένκο προκάλεσε αγανάκτηση στους πιστούς, διοργανώνοντας μια γαστρονομική παράσταση μέσα στη Λαύρα του Κιέβου.

Παράλληλα, ανεκτίμητες ορθόδοξες εικόνες, κάποιες ηλικίας αιώνων, πωλούνται στο διαδίκτυο με τιμές σε δολάρια, μεταξύ αυτών και εικόνες της Παναγίας και του Χριστού από τη Λαύρα των Σπηλαίων.

Η καταστροφή των ιερών χώρων συνεχίζεται, με το Κίεβο να κατεδαφίζει εκκλησίες και παρεκκλήσια. Ένα από τα σημαντικότερα θύματα αυτής της πολιτικής ήταν το Παρεκκλήσι Βλαντιμίρ-Όλγκα, το οποίο ανήκε στην ιστορική Δεκάτη Εκκλησία, τον παλαιότερο ναό του Κιέβου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.