ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Πάπας Φραγκίσκος: «Αξιοθρήνητη η πρακτική της λεγόμενης παρένθετης μητρότητας»

«Αντιπροσωπεύει σοβαρή παραβίαση της αξιοπρέπειας της γυναίκας και του παιδιού»

Πάπας Φραγκίσκος: «Αξιοθρήνητη η πρακτική της λεγόμενης παρένθετης μητρότητας»

Ο Πάπας Φραγκίσκος, μιλώντας νωρίτερα σήμερα Δευτέρα (8/1), ζήτησε την παγκόσμια απαγόρευση της ανατροφής παιδιών μέσω παρένθετης μητρότητας, χαρακτηρίζοντας την πρακτική «αξιοθρήνητη» και σοβαρή παραβίαση της αξιοπρέπειας της γυναίκας και του παιδιού.

«Θεωρώ αξιοθρήνητη την πρακτική της λεγόμενης παρένθετης μητρότητας, η οποία αντιπροσωπεύει σοβαρή παραβίαση της αξιοπρέπειας της γυναίκας και του παιδιού, με βάση την εκμετάλλευση καταστάσεων υλικών αναγκών της μητέρας», είπε συμπληρώνοντας, «ως εκ τούτου, εκφράζω την ελπίδα μου για μια προσπάθεια από τη διεθνή κοινότητα να απαγορεύσει αυτή την πρακτική καθολικά».

Ο Πάπας Φραγκίσκος, έκανε τα σχόλιά του σε μια ομιλία διάρκειας 45 λεπτών σε διπλωμάτες διαπιστευμένους από το Βατικανό, η οποία μερικές φορές αποκαλείται η ομιλία του για την «κατάσταση του κόσμου».

Υπάρχουν λίγα στατιστικά στοιχεία για τον αριθμό των μωρών που γεννιούνται μέσω παρένθετης μητρότητας. Λόγω ηθικών ανησυχιών, η πρακτική είναι παράνομη σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο, καθώς και σε ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ. Οι επικριτές της πρακτικής προειδοποιούν για την πιθανότητα «προκατάληψης της φτώχειας» κατά των γυναικών που γίνονται παρένθετες μητέρες λόγω οικονομικών αναγκών.

Ωστόσο, το ενδιαφέρον συνεχίζει να αυξάνεται καθώς περισσότερες γυναίκες επιλέγουν να αναβάλουν την εγκυμοσύνη για αργότερα στη ζωή τους, όταν η γονιμότητα μειώνεται, και καθώς περισσότερα ζευγάρια του ίδιου φύλου αναζητούν τρόπους να δημιουργήσουν οικογένειες όταν δεν μπορούν να συλλάβουν μόνα τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην Ιταλία, τη χώρα που περιβάλλει το Βατικανό, όπως αναφέρει και το Reuters σε σχετικό ρεπορτάζ, η παρένθετη μητρότητα είναι παράνομη και η απόφαση του δεξιού συνασπισμού της πρωθυπουργού Giorgia Meloni προωθεί από το κοινοβούλιο έναν νόμο που θα επεκτείνει την υπάρχουσα απαγόρευση για να τιμωρήσει τα ζευγάρια που πηγαίνουν στο εξωτερικό για να πραγματοποιήσουν τη διαδικασία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.