ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Με λένε Στέφανο»! Ξανασυστήνεται μετά από ένα χρόνο!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Πάπας Φραγκίσκος: Ελάχιστες μέρες μετά την εκδίωξη του Αρχιεπισκόπου Viganò μίλησε για… «έλλειμμα Δημοκρατίας»

Επιχείρησε και ανάμιξη στις γαλλικές εκλογές

Πάπας Φραγκίσκος: Ελάχιστες μέρες μετά την εκδίωξη του Αρχιεπισκόπου Viganò μίλησε για… «έλλειμμα Δημοκρατίας»

O πάπας Φραγκίσκος, ελάχιστες ημέρες μετά τον αφορισμό και εκδίωξη  από την Καθολική Εκκλησία του Ιταλού Αρχιεπισκόπου Carlo Maria Viganò με διάταγμά του, σε ομιλία του στην Τεργέστη έκανε λόγο για «λαϊκιστικές πολιτικές» προειδοποιώντας πως η δημοκρατία έχει… «κλονιστεί» σε πολλές περιοχές του κόσμου, χωρίς αναφέρει το Βατικανό ανάμεσα σε αυτές.

Σε ομιλία που εκφώνησε στο ετήσιο συνέδριο των Καθολικών για Κοινωνικά Θέματα της Ιταλίας, ο ποντίφικας είπε πως πολλοί άνθρωποι νιώθουν αποκλεισμένοι από τη δημοκρατία, με τους φτωχούς και τους ευάλωτους να έχουν αφεθεί να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους. Ο πάπας Φραγκίσκος τόνισε: «Είναι προφανές πως η Δημοκρατία δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση στον σημερινό κόσμο».

Και πρόσθεσε: «Οι ιδεολογίες είναι δελεαστικές. Ορισμένοι άνθρωποι συγκρίνουν τον εαυτό τους με τον Γητευτή του Χάμελν. Σε δελεάζουν, όμως σε οδηγούν στο να απαρνηθείς τον εαυτό σου», αναφερόμενος σε ένα παραμύθι όπου ένας κυνηγός ποντικών χρησιμοποιεί τις μαγικές δυνάμεις του για να κλέψει τα παιδιά μιας πόλης.

Σύμφωνα με τον 87χρονο, «η κρίση της Δημοκρατίας» πλήττει διάφορα έθνη, χωρίς ωστόσο να δώσει συγκεκριμένα παραδείγματα.

Ο ποντίφικας έκανε τις δηλώσεις αυτές ανήμερα του δεύτερου γύρου των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία, όπου ο Εθνικός Συναγερμός αναμένεται να συγκεντρώσει το μεγαλύτερο μερίδιο ψήφων, έναν μήνα αφότου τα κόμματα της λαϊκής Δεξιάς  κατέγραψαν κέρδη στις ευρωεκλογές.

«Ας μην μας εξαπατούν οι εύκολες λύσεις. Αντιθέτως, ας είμαστε παθιασμένοι για το κοινό καλό», τόνισε ο Φραγκίσκος, υπογραμμίζοντας τη ζημιά που προκαλεί η πολιτική «διαφθορά και παρανομία».

Περιέργως πως ο Αρχιεπίσκοπος ο οποίος αφορίστηκε από τον πάπα είχε καταγγείλει ακριβώς αυτό δηλαδή τη διαφθορά και οικονομικά σεξουαλικά σκάνδαλά εντός του Βατικανού.

Πιο συγκεκριμένα ο Carlo Maria Viganò έχει καταγγείλει κατ΄ επανάληψη ότι η καθολική Εκκλησία γνώριζε και απέκρυπτε  σεξουαλικά σκάνδαλα, ότι το Βατικανό ενταχθεί σε ένα μεγάλο «αντιχριστιανικό σχέδιο» προκειμένου να προωθήσει τη ΝΤΠ, έχει εκφράσει τον προβληματισμό του για την λεγόμενη ατζέντα της κλιματικής κρίσης, όπως για την χρησιμοποίηση του μεταναστευτικού ως «όπλο κατά των δυτικών κοινωνιών, ενώ έχει χαρακτηρίσει τον πάπα ως τον ψεύτικο προφήτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.