ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Κ.Καραμανλής και Α.Σαμαράς μιλάνε», λέει. Και;

Πάπας Φραγκίσκος: «Το 2025 θέλω να επισκεφτώ την Τουρκία για τα 1.700 χρόνια από τη Σύνοδο της Νίκαιας»

Εάν μπορέσει να την επισκεφθεί, θα είναι το δεύτερο ταξίδι του στη χώρα, έπειτα από αυτό του 2014

Πάπας Φραγκίσκος: «Το 2025 θέλω να επισκεφτώ την Τουρκία για τα 1.700 χρόνια από τη Σύνοδο της Νίκαιας»

Ο Πάπας Φραγκίσκος, δήλωσε πως το 2025 με αφορμή τα 1.700 χρόνια από την Α’ Οικουμενική Σύνοδο θέλει να επισκεφθεί τη Νίκαια (σήμερα Ιζνίκ) στην Τουρκία.

«Είναι ένα ταξίδι που επιθυμώ ολόψυχα να κάνω», δήλωσε ο 87χρονος Πάπας την Παρασκευή, καθώς υποδεχόταν αντιπροσωπεία από το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης, η οποία βρισκόταν στη Ρώμη για τη γιορτή του Πέτρου και του Παύλου, των ιδρυτών της εκκλησίας στη Ρώμη.

Είναι μια εθιμοτυπική επίσκεψη που ανταποδίδει η Καθολική Εκκλησία με μια επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη για τη γιορτή του Αγίου Ανδρέα στις 30 Νοεμβρίου, ο οποίος σύμφωνα με την παράδοση ίδρυσε την εκκλησία στην Κωνσταντινούπολη.

Εξέφρασε ακόμη την ικανοποίησή του για το ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο εργάζεται πάνω στον εορτασμό της επετείου και ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο που τον προσκάλεσε.

Εάν ο Πάπας Φραγκίσκος μπορέσει να επισκεφθεί την Τουρκία το 2025, θα είναι το δεύτερο ταξίδι του στη χώρα, έπειτα από αυτό του 2014 όταν πραγματοποίησε τριήμερη επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα.

Η σύνοδος πραγματοποιήθηκε στη Νίκαια, ένα σημαντικό θρησκευτικό κέντρο κατά τη βυζαντινή περίοδο, το 325 μ.Χ., με τη συμμετοχή περισσότερων από 300 επισκόπων που προέρχονταν από διάφορα μέρη της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αποτέλεσμα της Συνόδου ήταν παρήγαγε το Σύμβολο της Πίστεως Νίκαιας, το πρώτο σημαντικό κείμενο που συνοψίζει τη χριστιανική πίστη. Είναι το γνωστό μας «Πιστεύω», το οποίο αναγνωρίζεται από τους Καθολικούς, τους Ορθόδοξους και ορισμένους Προτεστάντες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.