Ο Βώλακας είναι ένα χωριό της Τήνου που για όποιον το έχει επισκεφτεί έχει ιδιαίτερη σημασία. Η μοναδική δομή και διαρρύθμιση του τοπίου, χτισμένο σε υψόμετρο 284 μέτρων, είναι από αυτές που θα σου μείνουν χαραγμένες στη μνήμη. Άλλωστε, οι πέτρες κι οι ηφαιστειογενούς προέλευσης γρανιτένιοι βράχοι είναι ένα θέαμα που δύσκολα βρίσκεις αλλού και ακατόρθωτα αφαιρείς από τη μνήμη σου.
Έτσι, όταν ένας αρχιτέκτονας αναλαμβάνει ένα πρότζεκτ στην εν λόγω περιοχή πρέπει να λάβει πολύ σοβαρά υπόψιν το περιβάλλον και να τιμήσει κάθε ιδιαίτερό του χαρακτηριστικό, ώστε όχι μόνο να μην διαταράξει το ξεχωριστό της περιοχής, αλλά και να αναδείξει το κτίσμα και την ίδια την περιοχή μέσα από τη δουλειά του.
Αυτό ακριβώς φαίνεται να έχει καταφέρει ο Αριστείδης Ντάλας, ο αρχιτέκτονας που έχει διακριθεί ήδη αρκετές φορές για τα δημιουργήματά του κι έρχεται τώρα να καταπλήξει γνώστες της αρχιτεκτονικής -και μη. Η «Κατοικία στο Βωλάξ» είναι ένα κτίσμα που δύσκολα ξεφεύγει από το οπτικό σου πεδίο. Η εξωτερική του όψη είναι τέτοια που βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με τον πέτρινο περίγυρο. Η πέτρα σαν υλικό αποτελεί βασικό υλικό κατασκευής και του ίδιου του σπιτιού, ενώ οι λεπτομέρειες με γυαλί γίνονται το τέλειο φινίρισμα μίας συνολικά επιβλητικής εικόνας.
Η επιτυχία του αρχιτέκτονα έγινε αμέσως αντιληπτή και βρέθηκε να εκπροσωπεί το γραφείο του και την Τήνο στην 8η Biennale Νέων Ελλήνων Αρχιτεκτόνων.