ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτές τις κεφαλές του νέου διηπειρωτικού βλήματος της Ρωσίας που έπεσε στην Ουκρανία δεν τις προλαβαίνει ούτε το μάτι...
prodeals

Έχετε αναρωτηθεί; – Που πάει το σαπούνι του ξενοδοχείου όταν αφήνουμε το δωμάτιο;

Μια ιδέα που έσωσε εκατομμύρια ζωές

Έχετε αναρωτηθεί; – Που πάει το σαπούνι του ξενοδοχείου όταν αφήνουμε το δωμάτιο;

Και ποιος δεν έχει μπει στον πειρασμό να πάρει τα μικρά μπουκαλάκια με σαμπουάν και αφρόλουτρο από τα ξενοδοχεία που έχει μείνει κατά καιρούς. Όμως υπάρχει ένα αντικείμενο που δεν το παίρνουν μαζί τους οι πελάτες των ξενοδοχείων και συνήθως πετιέται. Αυτό είναι το μικρό σαπούνι χεριών που βρίσκουμε δίπλα από τη βρύση στη τουαλέτα.

Μόνο στις ΗΠΑ κάθε χρόνο μένουν σε ξενοδοχεία περίπου 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι. Από αυτούς το 85% χρησιμοποιεί το σαπούνι, τουλάχιστον μία φορά. Πόσοι από εμάς είδαμε να τελειώνει αυτό το σαπούνι; Η απάντηση είναι 100% κατηγορηματική, ΚΑΝΕΙΣ.

Αυτό σκέφτηκε ένας Αμερικανός ο οποίος λόγω δουλειάς έμενε 150 μέρες τον χρόνο σε δωμάτια ξενοδοχείων και σκέφτηκε μια ιδέα που τελικά αποδείχθηκε σωτήρια για εκατομμύρια κόσμου.

Ο Shawn Seilper το 2008 είδε σε ένα περιοδικό ότι στην Αφρική κάθε χρόνο πεθαίνουν 10.000 παιδιά από ασθένειες που δεν θα υπήρχαν αν έπλεναν τα χέρια τους με σαπούνι.

Τότε σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει το γκαράζ του για να φτιάξει σαπούνι ανακυκλωμένο, με όσα πετούσαν τα ξενοδοχεία. Ξεκίνησε δειλά δειλά να ζητάει από τα ξενοδοχεία να του δίνουν τα σαπούνια που θα πετούσαν στα σκουπίδια, και όταν είδε ότι όλοι οι ξενοδόχοι ήταν πρόθυμοι να του δώσουν τα σαπούνια δωρεάν, αφού έτσι θα γλύτωναν κιλά σκουπιδιών τότε έβαλε μπροστά τη παραγωγή σαπουνιών από ανακυκλώσιμα σαπούνια ξενοδοχείων.

Τι έχει καταφέρει αυτός ο τύπος και η οργάνωσή του “Clean The World”;

127 χώρες και άνθρωποι που ζούνε σε απόλυτες συνθήκες φτώχειας, εφοδιάστηκαν με 68 εκατ. κομμάτια σαπούνια.

12 εκατ. κιλά αποβλήτων δεν κατέληξαν στις χωματερές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι η θνησιμότητα, λόγω μικροβιών σε χώρες με τεράστιο πρόβλημα, έχει μειωθεί σημαντικά, αναγκάζοντας μεγάλες εταιρείες αλλά και άλλες ανθρωπιστικές οργανώσεις να τον στηρίξουν οικονομικά στο μεγάλο έργο που προσφέρει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ae
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.