ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Διαβατήρια: Αυτή είναι η αλλαγή που έρχεται στα ευρωπαϊκά ταξίδια

Τέλος εποχής για τις σφραγίδες στα διαβατήρια

Διαβατήρια: Αυτή είναι η αλλαγή που έρχεται στα ευρωπαϊκά ταξίδια

Τη δυνατότητα να καταγράφουν τα ταξίδια τους ανά την Ευρώπη στερεί μια νέα πολιτική που θα τεθεί σε ισχύ από τον Νοέμβριο στις μετακινήσεις σε ευρωπαϊκές χώρες οπότε η στάμπα στα διαβατήριά μας θα αποτελέσει παρελθόν για τους επισκέπτες στις 29 χώρες του χώρου Σένγκεν της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τις 10 Νοεμβρίου και τότε θα τεθεί σε ισχύ ένα νέο αυτοματοποιημένο σύστημα εισόδου/εξόδου (EES), όπως αναφέρει το CNNi.

Η πολιτική αυτή βάζει τέλος στις σφραγίδες στα διαβατήρια των ταξιδιωτών, που σίγουρα θα απογοητεύσει όσους και όσες κρατούσαν συλλογή από αυτές.

Για πολλούς και για πολλές οι σφραγίδες αυτές χαρτογραφούσαν για δεκαετίες ολόκληρες μια νοσταλγική αλλά και φιλόδοξη διαδρομή των περιπέτειών μας.

Σύμφωνα, όμως, με την Ευρωπαϊκή Ένωση η χειροκίνητη σφράγιση συνιστά μια «χρονοβόρα» διαδικασία «και δεν επιτρέπει τον συστηματικό εντοπισμό υπερδιάρκειας μιας διαμονής».

«Η EES θα αντικαταστήσει το τρέχον σύστημα χειροκίνητης σφράγισης διαβατηρίων , το οποίο είναι χρονοβόρο, δεν παρέχει αξιόπιστα δεδομένα για τις συνοριακές διελεύσεις και δεν επιτρέπει τον συστηματικό εντοπισμό ατόμων που υπερβαίνουν τη διαμονή τους» αναφέρεται σε δήλωση του τμήματος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.