Αν έχεις ταξιδέψει έστω και μία φορά με αεροπλάνο είτε για επαγγελματικό ταξίδι είτε αναψυχής θα γνωρίζεις πόσο αυστηροί είναι πλέον οι έλεγχοι στα αεροδρόμια.
Ειδικά στις πτήσεις εξωτερικού, το κάθε αεροδρόμιο έχει τη δική του πολιτική. Εκτός από τους διεθνείς κανόνες που τηρεί μπορεί να έχει επιβάλλει και επιπλέον μέτρα ασφαλείας για να επιβιβαστείς στο αεροπλάνο. Συγκεκριμένα οι έλεγχοι αυτοί γίνονται στο σημείο που εξετάζονται και τα προσωπικά σου αντικείμενα.
Αεροπλάνο: Ο κωδικός που δε θες ποτέ να δεις στην κάρτα επιβίβασης
Μάλιστα ειδικά σε κάποιες χώρες, τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο είναι τόσο ισχυρά, που απαιτείται χρόνος και υπομονή μέχρι να μπεις στο αεροπλάνο. Γι’ αυτό και πολλοί δεν θέλουν να τους συμβεί ένα μόνο πράγμα. Να έχει τυπωθεί πάνω στην κάρτα επιβίβασής τους ένας συγκεκριμένος κωδικός.
Κι αυτό γιατί αν τύχει να έχεις έναν συγκεκριμένο κωδικό στην κάρτα επιβίβασής σου, τότε να ξέρεις ότι είσαι ήδη στόχος της ασφάλειας του αεροδρομίου. Ο λόγος για το SSSS το οποίο ισχύει στα αεροδρόμια και πτήσεις από και προς τις ΗΠΑ.
Όπως αναφέρει το Business Insider, ο κωδικός αυτό σημαίνει «Secondary Security Screening Selection», (Επιλογή ελέγχου ασφαλείας δευτέρου βαθμού).
Αυτό μεταφράζεται σε 10 με 30 λεπτά επιπλέον έλεγχο που μπορεί να περιέχει το ψάξιμο της τσάντας σου, σωματικό έλεγχο και επιπλέον ερωτήσεις σχετικά με το ταξίδι σου.
Φυσικά, αν δεν προκύψει κάτι περίεργο μέσα από την διαδικασία ελέγχου, θα προχωρήσεις κανονικά στην πύλη σου και θα επιβιβαστείς στην πτήση σου με το αεροπλάνο.
Συνήθως ο κωδικός τυπώνεται στην κάρτα επιβίβασης όσων βρίσκονται στην λίστα του FBI σχετικά με την τρομοκρατία. Ωστόσο συχνά η επιλογή είναι τυχαία.
Μπορεί να σας εμφανιστεί επειδή έχεις κλείσει το εισιτήριό σου τελευταία στιγμή στο αεροπλάνο. Ή επίσης επειδή έχεις κλείσει εισιτήριο χωρίς επιστροφή για μία χώρα υψηλού κινδύνου.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.