ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Αριζόνα: «Το νεκροταφείο των αεροσκαφών» – Η αεροπορική βάση που είναι βγαλμένη από ταινία (βίντεο) 

Το Boneyard είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια απλή εγκατάσταση αποθήκευσης

Αριζόνα: «Το νεκροταφείο των αεροσκαφών» – Η αεροπορική βάση που είναι βγαλμένη από ταινία (βίντεο) 

Η μεγαλύτερη εγκατάσταση αποθήκευσης αεροσκαφών στον κόσμο γνωστή ως «The Boneyard», στεγάζεται στην αεροπορική βάση Davis-Monthan στην Tucson της Αριζόνα.

Εκτεινόμενη σε 2.600 στρέμματα, αυτή η τεράστια τοποθεσία παρουσιάζει ένα σουρεαλιστικό και εντυπωσιακό τοπίο όπου σχεδόν 4.400 αεροσκάφη είναι τακτοποιημένα σε σειρά κάτω από τον ξηρό ήλιο της ερήμου.

Η επιλογή της ερήμου της Αριζόνα ως τόπου εγκατάστασης αυτής της τεράστιας αποθήκης δεν είναι τυχαία. Το ξηρό κλίμα και η χαμηλή υγρασία της περιοχής παρέχουν ιδανικές συνθήκες για τη διατήρηση αυτών των αεροσκαφών, πολλά από τα οποία φυλάσσονται για λογαριασμό του στρατού των ΗΠΑ και των συμμάχων του, συμπεριλαμβανομένων χωρών όπως ο Καναδάς, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Σουηδία.

Το ξηρό περιβάλλον συμβάλλει στην πρόληψη της σκουριάς και της διάβρωσης, εξασφαλίζοντας ότι τα αεροσκάφη παραμένουν σε σχετικά καλή κατάσταση για πιθανή μελλοντική χρήση, ανάκτηση εξαρτημάτων ή ιστορική διατήρηση.

Ωστόσο, το Boneyard είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια απλή εγκατάσταση αποθήκευσης. Χρησιμεύει επίσης ως υπαίθριο μουσείο, παρουσιάζοντας μια σειρά παροπλισμένων αεροσκαφών που έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ιστορία της αεροπορίας.

Μεταξύ των κειμηλίων που διατηρούνται στον χώρο περιλαμβάνονται πρώην αεροσκάφη Air Force One, τα οποία κάποτε μετέφεραν προέδρους των ΗΠΑ, καθώς και στρατιωτικά αεροσκάφη που δραστηριοποιήθηκαν σε ορισμένες από τις πιο κρίσιμες συγκρούσεις του 20ού και του 21ου αιώνα.

Αυτά τα διατηρημένα αεροπλάνα προσφέρουν μια απτή σύνδεση με γεγονότα και ορόσημα του παρελθόντος, παρέχοντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να προβληματιστούν σχετικά με την ιστορία της αεροπορίας και των στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Για τους λάτρεις της αεροπορίας, τους ιστορικούς και τους περίεργους επισκέπτες, το Boneyard αποτελεί ένα συναρπαστικό μείγμα του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος της στρατιωτικής αεροπορίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.