ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Τώρα αυτό για καλό το είπε ο Ιάπωνας; Άσε μας στο πόνο μας. «Μιλάνε οι χήρες, μιλάνε κι οι παντρεμένες»

Αττική: Υποχρεωτικές οι αντιολισθητικές αλυσίδες- Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Αφορά τα οχήματα όλων των κατηγοριών

Αττική: Υποχρεωτικές οι αντιολισθητικές αλυσίδες- Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., τα οχήματα όλων των κατηγοριών και στην Αττική υποχρεούνται να φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες, λόγω της κακοκαιρίας.

Με απόφαση της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, από τις 22:00 σήμερα, θα ισχύσει υποχρεωτικός εφοδιασμός των αυτοκινήτων όλων των κατηγοριών με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται κύμα κακοκαιρίας.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
«Λόγω της κακοκαιρίας που βρίσκεται σε εξέλιξη σε περιοχές της επικράτειας, προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων, από τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας, εφαρμόζονται αποφάσεις υποχρεωτικού εφοδιασμού των οχημάτων με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα ενώ παράλληλα έχει αποφασιστεί η προσωρινή και πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας παντός είδους βαρέων οχημάτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, σε σημεία του οδικού δικτύου της χώρας.

Ειδικότερα, και όσον αφορά το σύνολο του οδικού δικτύου της Αττικής, με απόφαση της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, από την 22:00 ώρα σήμερα (27-12-2024) θα ισχύσει υποχρεωτικός εφοδιασμός των αυτοκινήτων όλων των κατηγοριών με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα.

Επιπλέον, από την 22:00 ώρα σήμερα (27/12/2024) έως την 16:00 ώρα του Σαββάτου (28/12/2024), ισχύει προσωρινή και πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων:

Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη μέχρι τη χ/θ 57,300 (όρια Ν. Αττικής) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
Στην Π.Ε.Ο. Ελευσίνας-Θηβών από τη χ/θ 5,000 (πρατήριο καυσίμων REVOIL- πρώην CYCLON) έως τα όρια του Ν. Αττικής με το Ν. Βοιωτίας (χ/θ 30,000) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Από την παραπάνω απαγόρευση κυκλοφορίας εξαιρούνται οχήματα οδικής βοήθειας, φορτηγά που μεταφέρουν αλάτι και οχήματα εκτάκτου ανάγκης.

Για ανάλογες αποφάσεις, που αφορούν τμήματα του κεντρικού οδικού δικτύου της χώρας (Π.Ε.Ο. Ελευσίνας –Θηβών, Νέα Οδό ΠΑΘΕ, Κεντρική οδό ΠΑΘΕ και αυτοκινητόδρομο Αιγαίου), εκδίδονται ή αναμένεται να εκδοθούν σχετικές ανακοινώσεις από τις κατά τόπους αστυνομικές Υπηρεσίας (Γ.Α.Δ. και ΓΕ.Π.Α.Δ.), οι οποίες επικαιροποιούνται συνεχώς και βρίσκονται αναρτημένες σε ειδικό banner (δείτε εδώ) στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται ότι, πέραν του οδικού δικτύου της Αττικής, υποχρέωση εφοδιασμού με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα ισχύει μέχρι τώρα για:

  • τη Στερεά Ελλάδα, στο σύνολο του οδικού δικτύου Βοιωτίας, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας,
  • τη Θεσσαλία, στο σύνολο του οδικού δικτύου Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας,
  • τη Δυτική Μακεδονία, στο σύνολο του οδικού δικτύου Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης και Φλώρινας,
  • την Κεντρική Μακεδονία, στο σύνολο του οδικού δικτύου Χαλκιδικής, Ημαθίας και Πέλλας, καθώς και για το ορεινό και ημιορεινό οδικό δίκτυο της Πιερίας.

Οι ανωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις δύναται να παραταθούν ή να μειωθούν και πέραν των καθορισμένων ωρών, εφόσον οι κυκλοφοριακές συνθήκες το επιβάλλουν.

Στο πλαίσιο αυτό, υπενθυμίζεται στους πολίτες και ιδιαίτερα στους οδηγούς, οι οποίοι διαμένουν ή πρόκειται να κινηθούν προς περιοχές όπου αναμένεται να επεκταθούν/ενταθούν τα καιρικά φαινόμενα, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους, να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες ενώ σε κάθε περίπτωση να ενημερώνονται για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των ρυθμιστών».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.