ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτές τις κεφαλές του νέου πυραύλου της Ρωσίας που έπεσε στην Ουκρανία δεν τις προλαβαίνει ούτε το μάτι...
prodeals

Αυτό το ήξερες; – Γιατί δεν μπορείς να πιεις νερό από τη βρύση της τουαλέτας του αεροπλάνου;

Το νερό του αεροπλάνου είναι απολύτως αηδιαστικό

Αυτό το ήξερες; – Γιατί δεν μπορείς να πιεις νερό από τη βρύση της τουαλέτας του αεροπλάνου;

Αν και είναι αλήθεια ότι τα αεροπορικά ταξίδια μπορούν να προκαλέσουν ήπια αφυδάτωση, οι καμπίνες έχουν συνήθως χαμηλή υγρασία, κάτι που μπορεί να στεγνώσει το λαιμό σας, δεν πρέπει να ξεδιψάτε από τη βρύση του αεροπλάνου. Ο λόγος; Το νερό του αεροπλάνου είναι απολύτως αηδιαστικό.

Σε μια ανάλυση ποιότητας του νερού του 2019 που διεξήχθη από το Hunter College NYC Food Policy Center στο City University of New York και τον ιστότοπο υποστήριξης καταναλωτών Diet Detective, το νερό που ανακτήθηκε από μεγάλες αεροπορικές εταιρείες βρέθηκε ότι ήταν μολυσμένο με E. coli καθώς και άλλα κολοβακτηρίδια. Το νερό, το οποίο αποθηκεύεται στις δεξαμενές του αεροσκάφους, προέρχεται από διάφορες τοποθεσίες ανάλογα με το πότε πρέπει να ξαναγεμιστούν οι δεξαμενές. Το νερό μπορεί επίσης να στεγάζεται ή να μεταφέρεται σε δοχεία που δεν τηρούν καμία υγειονομική πολιτική.

Επειδή όλα αυτά εποπτεύονται ελάχιστα, δεν υπάρχει σύστημα με το οποίο το νερό που εισέρχεται σε ένα αεροπλάνο μπορεί να αξιολογηθεί για παθογόνους παράγοντες. Ούτε υπάρχει κάποιο αξιόπιστο πρωτόκολλο για τις αεροπορικές εταιρείες ώστε να καθαρίζουν συχνά τις δεξαμενές αποθήκευσης νερού. Το αποτέλεσμα; Βρώμικο νερό της βρύσης που λίγοι θα συνιστούσαν ως πόσιμο. Και ναι, αυτό περιλαμβάνει τον καφέ και το τσάι που παρασκευάζονται με το νερό αυτό.

Στην πραγματικότητα, πολλοί ειδικοί είναι επιφυλακτικοί σχετικά με τη χρήση μιας βρύσης μπάνιου αεροπλάνου ακόμα και για το πλύσιμο των χεριών, αν και αυτό μπορεί να είναι αναπόφευκτο ανάλογα με τις δραστηριότητές του καθενός.

Το 2011, οι ΗΠΑ εισήγαγαν τον κανόνα για το πόσιμο νερό των αεροπορικών εταιρειών, ο οποίος επιβάλλει τακτικές δοκιμές για την παρουσία βακτηρίων και τον καθαρισμό των δεξαμενών. Η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA) είναι αρμόδια για την παρακολούθηση της ποιότητας του νερού στα αεροπλάνα, αλλά σπάνια επιβάλλει πρόστιμα όταν διαπιστώνονται παραβάσεις. Ακόμη χειρότερα, οι κανονισμοί είναι σε μεγάλο βαθμό αυτοδιοικούμενοι: Εναπόκειται στις αεροπορικές εταιρείες να συλλέξουν τα δικά τους δείγματα και όχι σε τρίτους.

Δεδομένου ότι υπάρχουν βακτήρια, φαίνεται ότι θα έπρεπε να ακούγαμε περισσότερα για ασθένειες που σχετίζονται με το νερό στα αεροπλάνα. Ωστόσο, οι ειδικοί μπορεί να μην αποδίδουν πάντα τα κρούσματα στην παροχή νερού. Σύμφωνα με τον συγγραφέα μιας μελέτης, τον Δρ Τσαρλς Πλάτκιν, είναι πιθανό ότι οι γαστρεντερικές ασθένειες που σχετίζονται με το νερό να αποδίδονται λανθασμένα στα τρόφιμα του αεροπλάνου.

Είναι καλύτερο να επιμείνετε στο εμφιαλωμένο νερό, ίσως ακόμη και για το πλύσιμο των χεριών σας, εάν θέλετε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί ή έχετε αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να σας αρέσουν στο ταξίδι, αλλά το νερό κατά την πτήση δεν μπορεί να είναι ένα από αυτά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ae
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.