ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αν στην θέση του Αυγενάκη ήταν π.χ. ο Κασιδιάρης, θα είχε επέμβει η Εισαγγελία του ΑΠ, ο ίδιος ο Άρειος Πάγος και ο ΟΗΕ!

Βραζιλία: Boeing 787-9 έκανε αναγκαστική προσγείωση μετά από αναταράξεις – 27 τραυματίες (φώτο-βίντεο) (upd)

Τα καθίσματα έσπασαν και αρκετοί από τους επιβάτες υπέστησαν κατάγματα από τα χτυπήματα

Βραζιλία: Boeing 787-9 έκανε αναγκαστική προσγείωση μετά από αναταράξεις – 27 τραυματίες (φώτο-βίντεο) (upd)

(Ανανέωση από αρχικό κείμενο 19:32) Σε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο Νατάλ της Βραζιλίας προχώρησε ένα αεροσκάφος Boeing 787-9 Dreamliner της Air Europa που πραγματοποιούσε πτήση από τη Μαδρίτη στο Μοντεβιδέος, μετά από αναταράξεις που είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 27 επιβάτες.

Σύμφωνα με την ισπανική εταιρεία, το 787-9 Dreamliner που μετέφερε 325 επιβάτες.

Όμως «λόγω των σοβαρών αναταράξεων και για λόγους ασφαλείας» άλλαξε πορεία και κατευθύνθηκε στη Νατάλ της βορειοανατολικής Βραζιλίας, όπου «προσγειώθηκε κανονικά», πρόσθεσε στην ανακοίνωσή της.

Η προσγείωση έγινε στις 02.42, τοπική ώρα, σύμφωνα με τη Zurich Airport Brasil, την εταιρεία που διαχειρίζεται το διεθνές αεροδρόμιο της Νατάλ.

«Η πτήση μας UX045 με προορισμό το Μοντεβιδέο ανατράπηκε στο αεροδρόμιο Natal (Βραζιλία) λόγω ισχυρών αναταράξεων. Το αεροπλάνο προσγειώθηκε κανονικά και οι άνθρωποι που φέρουν μικροτραυματισμούς ήδη νοσηλεύονται», έγραψε στο πρώτο της post η Air Europa.

Σύμφωνα με το El País, όσοι δεν φορούσαν τις ζώνες ασφαλείας τους «ανασηκώθηκαν και χτύπησαν στο ταβάνι», επιπλέον, τα καθίσματα έσπασαν και αρκετοί από τους επιβάτες υπέστησαν κατάγματα από τα χτυπήματα.

Η Air Europa διευκρίνισε ότι υπάρχουν επτά τραυματίες αλλά και αδιευκρίνιστος αριθμός (επιβατών) που υπέστησαν ελαφρά τραύματα.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ουρουγουάης ανέφερε ότι οι επιβάτες που χρειάζονταν ιατρική περίθαλψη μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Μονσενιόρ Βαλφρέντο Γκουργκέλ της Νατάλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από διπλωματικές πηγές της Ουρουγουάης, που περιήλθαν σε γνώση του Γαλλικού Πρακτορείου, τουλάχιστον 27 άτομα που επέβαιναν στο αεροπλάνο χρειάστηκαν ιατρική βοήθεια στο νοσοκομείο.

Μια πηγή έκανε λόγο για «πολυτραυματίες» αλλά δεν διευκρίνισε αν η κατάστασή τους είναι σοβαρή. Άλλη διπλωματική πηγή, από την ίδια χώρα, είπε ότι δεν κινδυνεύει η ζωή κανενός και ότι ορισμένοι πήραν ήδη εξιτήριο.

Το αεροσκάφος θα παραμείνει στη Νατάλ για να διαπιστωθεί εάν έχει υποστεί ζημιές και θα σταλεί άλλο εντός των προσεχών ωρών προκειμένου να συνεχίσουν οι επιβάτες το ταξίδι τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μία γυναίκα, η Μαριέλα Χοδάλ, ανήρτησε στην πλατφόρμα Χ μια φωτογραφία που δείχνει την οροφή του αεροσκάφους από την οποία κρέμονται καλώδια και φαίνονται μεγάλοι, κίτρινοι σωλήνες στο εσωτερικό του. Η ίδια ανέφερε ότι δεν τραυματίστηκε επειδή φορούσε τη ζώνη ασφαλείας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.