ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Απαραίτητος» ο Κικίλιας! Μην τρελαίνεστε, είναι απλά το αντίθετο του «παραιτήσιμος». Αλλωστε γιατί να παραιτηθεί; Για 65,000 καμένα στρέμματα και 2 νεκρούς ακόμα;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Σκληρή «ανταγωνίστρια» η Ισπανία – Ξεπέρασαν τους 20 εκατομμύρια οι τουρίστες το καλοκαίρι

Αξιοζήλευτους αριθμούς τουριστών σημείωσε η Ισπανία το καλοκαίρι που έφυγε

Σκληρή «ανταγωνίστρια» η Ισπανία – Ξεπέρασαν τους 20 εκατομμύρια οι τουρίστες το καλοκαίρι

Η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ισπανίας ανέφερε ότι σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία της, η χώρα υποδέχτηκε 21,8 εκατομμύρια ξένους τουρίστες στις ακτές της αυτό το καλοκαίρι, αριθμό ρεκόρ, όπως προκύπτει μέχρι στιγμής.

Μάλιστα συμπληρώνει πως ο αριθμός αυτός συνιστά αύξηση 7,3% σε σχέση με το καλοκαίρι του 2023. Συγκεκριμένα, η Ισπανία υποδέχτηκε περίπου 11 εκατομμύρια επισκέπτες τον Ιούλιο και άλλους 10,8 εκατομμύρια τον Αύγουστο, σύμφωνα με την Υπηρεσία.

Ωστόσο, οι τεράστιες «ορδές» τουριστών δεν έχουν χαροποιήσει  τους Ισπανούς κάποιοι από τους οποίους διαδήλωσαν ενάντια στο φαινόμενο του «υπερτουρισμού» τους τελευταίους μήνες, κυρίως στη Βαρκελώνη, στη Μάλαγα της Ανδαλουσίας, τις Βαλεαρίδες Νήσους και τις Κανάριες Νήσους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάντως, αυτό που παρατηρείται είναι πως η Ισπανία εφαρμόζει ένα σαφές (με βάση τα νούμερα που προκύπτουν) τουριστικό πλάνο και αποτελεί πόλο έλξης για τους ξένους, δυσκολεύοντας έτσι τη θέση της Ελλάδας, αφού ο τουρισμός είναι μέχρι στιγμής το βασικό «γρανάζι» της εγχώριας οικονομίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.