ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ιράν εναντίον Ισραήλ – Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε…

Η Τεχεράνη φαίνεται αποφασισμένη να εκδικηθεί για την δολοφονία του Ι.Χανίγια με επίθεση ευρείας κλίμακας κατά του Ισραήλ

Ιράν εναντίον Ισραήλ – Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε…

Οι διαρροές προς τα δυτικά μέσα ενημέρωσης από Ιρανούς αξιωματούχους είναι πλέον συνεχείς μεταφέροντας  το κλίμα οργής που επικρατεί στην χώρα τους.

Παρόλο που η Τεχεράνη, συνηθίζει να σιωπά και να χτυπά απροειδοποίητα η δολοφονία Ι.Χανίγια είναι μία ακόμη ενέργεια εναντίον του Ιράν που οδηγεί την Τεχεράνη σε δύσκολες αποφάσεις και την ευρύτερη περιοχή σε αχαρτογράφητα νερά.

Στρατιωτικοί αναλυτές θεωρούν δεδομένη την εμπλοκή όλων των υπόλοιπων περιφερειακών δυνάμεων που θα προκαλέσει ευρύτερη «ανάφλεξη» καθώς το τελευταίο γεγονός εξάντλησε την υπομονή του Ιράν.

Οι πληροφορίες της Jerusalem Post αναφέρουν  πως η επίθεση των Ιρανών κατά του Ισραήλ θα πραγματοποιηθεί  στις 12 Αυγούστου, Στο άρθρο της, περιγράφει αναλυτικά τον σχεδιασμό της Τεχεράνης και εξηγεί τους λόγους που η «ώρα μηδέν» θα σημάνει στο «Tisha B’ Av», ιερή ημέρα των Εβραίων, καθώς αποτελεί ημέρα νηστείας και θρήνου για την καταστροφή του πρώτου και του δεύτερου Ναού του Σολομώντα στην Ιερουσαλήμ.

Η απορία, είναι πως αν είναι τόσο οφθαλμοφανές, γιατί να επιτεθούν εκείνη την ημέρα και όχι νωρίτερα; Πάντως την ίδια εκτίμηση έχουν και οι Αμερικανοί…

Οι ΗΠΑ πάντως έχουν ήδη ξεκινήσει τον σχεδιασμό τους για τον τρόπο που θα αναπτύξουν τις δυνάμεις τους στην περιοχή της Μέσης Ανατολή στέλνοντας πολεμικά πλοία και μαχητικά αεροσκάφη, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την αμερικανική στρατιωτική παρουσία για να βοηθήσουν στην υπεράσπιση του Ισραήλ μετά τις απειλές από Χαμάς και Χεζμπολάχ.

Στην περιοχή μάλιστα κατευθύνεται ήδη το αεροπλανοφόρο «Λίνκολν» για να διατηρηθεί η παρουσία ενός αεροπλανοφόρου και των πολεμικών πλοίων που το συνοδεύουν στην περιοχή, κατόπιν εντολής του Λ. Όστιν προκειμένου να αντικαταστήσει το αεροπλανοφόρο «Ρούζβελτ» τις επόμενες δύο εβδομάδες, όταν αυτό θα επιστρέψει στις ΗΠΑ. Βεβαίως αν χρειαστεί μπορεί η αναχώρηση του δεύτερου αεροπλανοφόρου, να καθυστερήσει.

Οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν τεθεί σε αυξημένη επιφυλακή μετά τις απειλές του Ιράν ότι θα εκδικηθεί για την προ ημερών δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη, καθώς μαίνεται ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο Ιράν, τώρα, έχουν συλληφθεί πάνω από δώδεκα άτομα, σύμφωνα με τους New York Times, μεταξύ των οποίων και ανώτεροι αξιωματικοί των μυστικών υπηρεσιών,  αξιωματούχοι του στρατού και μέλη του προσωπικού ενός στρατιωτικού καταφυγίου στην Τεχεράνη, στην προσπάθειά του να εντοπίσει όλους όσοι συμμετείχαν στην δολοφονία του Ι.Χανίγια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.