Η γαλλική Le Monde δημοσίευσε άρθρο με το οποίο ασκεί δριμεία κριτική στην χώρα μας για την απομόνωση του νησιού της Αμοργού.

Σε άρθρο που υπογράφει η ειδική ανταποκρίτρια Marina Rafenberg στηλιτεύεται η πρακτική που ακολουθεί η κεντρική εξουσία και το δημοσίευμα τιτλοφορείται: «Στο νησί της Αμοργού, στην Ελλάδα, μακριά από την Αθήνα και τις Βρυξέλλες, οι κάτοικοι αισθάνονται εγκαταλελειμμένοι στη μοίρα τους».

Το άρθρο αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Η Ελλάδα έχει σχεδόν 200 κατοικημένα νησιά όπου συχνά απουσιάζουν οι δημόσιες υπηρεσίες. Πάνω από εννέα ώρες με πλοίο από την Αθήνα τον χειμώνα, οι κάτοικοι της Αμοργού παλεύουν να μείνουν. Στο ήσυχο λιμάνι της Αιγιάλης, στο κυκλαδίτικο νησί της Αμοργού, ο άνεμος κουβαλάει τα πάντα στο πέρασμά του. Οι τουρίστες δεν έχουν αποβιβαστεί ακόμα, και μόνο δύο καφέ είναι ανοιχτά.

Το χειμώνα χρειάζονται περισσότερες από εννέα ώρες για να ταξιδέψεις στην Αθήνα. Το καλοκαίρι, τα πλοία χρειάζονται μόνο επτά ώρες. Ο Ιωάννης Γαβαλάς έχει μια εξήγηση: “Οι εταιρείες θέλουν να κάνουν οικονομία τον χειμώνα, γιατί ελάχιστοι κατεβαίνουν στην Αμοργό, δεν είναι κερδοφόρα γραμμή. Το καλοκαίρι είναι διαφορετικά, καταφθάνουν χιλιάδες τουρίστες. Αυτό δίνει την εντύπωση ότι εμείς, οι νησιώτες, μας δίνεται ελάχιστη προσοχή!”

Ο τριαντάχρονος, που εργάζεται στις οικοδομές σε off seasοn περίοδο και στον τουρισμό από τον Ιούνιο, έχει ελάχιστο ενδιαφέρον για τις ευρωεκλογές. Έχει την αίσθηση ότι στην Αμοργό, με λιγότερους από 2.000 κατοίκους, βρίσκεται «πολύ μακριά από τα κέντρα λήψης αποφάσεων» της Αθήνας ή των Βρυξελλών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

“Μεταξύ ενός απομονωμένου τόπου όπως το δικό μας, όπου υπάρχουν λίγες δημόσιες υπηρεσίες, και μιας μεγάλης πόλης στην ήπειρο, το χάσμα είναι τεράστιο! Μερικές φορές έχουμε την εντύπωση ότι είμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας, που δεν δικαιούνται τα ίδια κοινωνικά επιδόματα με άλλους”, εκμυστηρεύεται με πικρία».