ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Πώς έφτασε ο Κ.Μητσοτάκης στην επιλογή του Α.Τζιτζικώστα για την θέση του Επιτρόπου

Ζύγισε όλα τα δεδομένα ο πρωθυπουργός ενώ κατά κοινή ομολογία, βγάζει εκτός κάδρου έναν από τους επίδοξους «δελφίνους»

Πώς έφτασε ο Κ.Μητσοτάκης στην επιλογή του Α.Τζιτζικώστα για την θέση του Επιτρόπου

Έχοντας στις αποσκευές του ποσοστά που ξεπερνούν το 60%, ο Απόστολος Τζιτζικώστας είναι προσωπική – όπως λένε στο Μαξίμου – επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τι μέτρησε υπέρ της επιλογής Α. Τζιτζικώστα;

Η εμπειρία που έχει αποκομίσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο καθώς το 2020 εξελέγη πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών ενώ από το 2022 διατελεί πρώτος Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών.

Μέτρησε κατά πολύ η μέχρι τώρα διαδρομή του στην θέση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και η ιδιαίτερα υψηλή δημοτικότητα του στις τάξεις των «γαλάζιων ψηφοφόρων» και πολύ περισσότερο η διεισδυτικότητα του στους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων. Μέτρησε επίσης το γεγονός, πώς την πρώτη φορά που εξελέγη Περιφερειάρχης το ποσοστό του ήταν 37% (στον πρώτο γύρο) ενώ έκτοτε τα ποσοστά του εκτοξεύτηκαν και είναι μονίμως πάνω από το 60%.

Μέτρησε επίσης η μακρά πορεία του στην Νέα Δημοκρατία και το γεγονός πως έχει πολύ καλές σχέσεις με τους δύο πρώην πρωθυπουργούς της χώρας Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά.

Η δημοτικότητά του βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα και δεν είναι λίγοι αυτοί – που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις μέσα στην Νέα Δημοκρατία –  που λένε ευθέως πως με τον Α.Τζιτζικώστα στο Justus Lipsius, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει έναν πονοκέφαλο λιγότερο όταν θα φτάσει στο «κόκκινο» η εσωκομματική αμφισβήτηση στο πρόσωπό του. 

Τον σημαντικότερο ρόλο  όμως  στην απόφαση  του Κ. Μητσοτάκη να επιλέξει τον Α. Τζιτζικώστα και όχι κάποιον κορυφαίο Υπουργό, όπως τον Νίκο Δένδια, έπαιξε η πληροφόρηση πηγών των Βρυξελλών που αναφέρουν πως το χαρτοφυλάκιο που θα μπορούσε να πάρει η ελληνική πλευρά είναι αυτό του Μεταφορών ή της Διεύρυνσης καθώς χαρτοφυλάκια όπως αυτό του Άμυνας, της Ενέργειας ή ακόμα και της Ανταγωνιστικότητας τα διεκδικούν ιδιαίτερα δυνατοί παίκτες.

Ο Νίκος Δένδιας. Θα μπορούσε να μετακομίσει στην βελγική πρωτεύουσα μόνο αν είχε εξασφαλίσει η χώρα μας το χαρτοφυλάκιο της Άμυνας ενώ κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως εξετάστηκαν και άλλα ονόματα υπουργών αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης πείστηκε από συγκεκριμένο στενό συνεργάτη του να αποφύγει την λύση αυτή για να μην χρειαστεί να αλλάξει την σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου, λίγες μόλις εβδομάδες μετά τον τελευταίο ανασχηματισμό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.