ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Προκαλούν και μας ταπεινώνουν και πάλι οι Τούρκοι – Στα ανοιχτά της Λέσβου το Abdulhamid Han

Λίγες ώρες αφότου ο Γιώργος Γεραπετρίτης μιλούσε δημόσια για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και προσπαθούσε να μας πείσει πως «όλα πάνε καλά»

Προκαλούν και μας ταπεινώνουν και πάλι οι Τούρκοι – Στα ανοιχτά της Λέσβου το Abdulhamid Han

Οι Τούρκοι αποφάσισαν να βγάλουν στο Αιγαίο το γεωτρύπανο Abdulhamid Han και μάλιστα η πορεία του ήταν περιμετρική του νησιού, προκειμένου να γίνει ορατό από όλες τις πλευρές του νησιού.

Το γεωτρύπανο που φέρει το όνομα του λεγόμενου «κόκκινου Σουλτάνου» εθεάθη να πλέει σε διεθνή χωρικά ύδατα, σε ελληνικά νερά,  ενώ όταν έφτασε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Λέσβου, πλησίασε το ελληνικό νησί στα 6 ν.μ.

Το Abdulhamid Han βρέθηκε στην περιοχή χωρίς την παραμικρή, έστω και διακριτική, εποπτεία από τις ελληνικές αρχές.  

Η απουσία του ελληνικού Λιμενικού ήταν ηχηρή όπως ηχηρή ήταν και η απουσία του Πολεμικού Ναυτικού. Ίσως ο υπουργός Ναυτιλίας Χρήστος Στυλιανίδης να έχει υιοθετήσει πλήρως την «γραμμή» της «ήπιας αντίδρασης», αναρωτιόμαστε όμως τι ακριβώς κάνουν ο Νίκος Δένδιας και οι συνεργάτες του.

Ενημερωθήκαμε για τον πλου του Abdulhamid Han από τα τοπικά μέσα της Λέσβου και από τους λουόμενους που είδαν σε μικρή απόσταση από την παραλία που βρίσκονταν το γεωτρύπανο, καθώς δεν υπήρξε καμία ενημέρωση από το ελληνικό υπουργείο Άμυνας.

Αντιλαμβανόμαστε, τώρα, τους λόγους που στο ΥΠΕΘΑ εγκρίνουν διαπιστεύσεις τεχνικών και παρατρεχάμενων που δεν έχουν καμία σχέση με την δημοσιογραφία και είναι ασφαλώς απόλυτα ελεγχόμενοι και…αδαείς…

Το μόνο που ψέλλισαν  αρμόδιες πηγές του Υπουργείου Άμυνας, κατόπιν πιέσεων – των πραγματικών δημοσιογράφων – που καλύπτουν το στρατιωτικό ρεπορτάζ είναι πως  «το πλοίο δεν διενεργεί έρευνες και η Αθήνα παρακολουθεί τις κινήσεις του».

Οι ίδιες πηγές τονίζουν, ότι πρόκειται για διέλευση που δεν εμπνέει κάποια ανησυχία.

Ωστόσο, παρακολουθώντας την πορεία του στην  ιστοσελίδα Μarine Traffic, φαίνεται ξεκάθαρα πως  το γεωτρύπανο απέπλευσε από το λιμάνι Αλίαγα της Σμύρνης στις 11:22 το πρωί της Τετάρτης με προορισμό το λιμάνι Filyos στη Μαύρη Θάλασσα.

Γιατί λοιπόν, εφόσον μπορούσε να ακολουθήσει πορεία παράλληλη στα παράλια της Μικράς Ασίας, επίλεξε να κινηθεί περιμετρικά της Λέσβου;

Είναι προφανές για την Τουρκία και το θεωρεί μάλλον δικαίωμά της, μετά την περιβόητη πλέον «Διακήρυξη των Αθηνών» να  συνεχίζει συσσωρευτικά τις πιεστικές προκλήσεις για την παγίωση των προθέσεών της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δημιουργεί τετελεσμένα και εμείς απλά δηλώνουμε πως «δεν είμαστε αφελείς», όπως είπε ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.