Σήμερα συνεχίστηκε η κατάθεση της Ζιζέλ Πελικό, της γυναίκας που επί μία δεκαετία ναρκωνόταν από τον σύζυγό της Ντομινίκ, για να γίνει στη συνέχεια έρμαιο βιασμών από δεκάδες άνδρες που ο ίδιος καλούσε στο σπίτι τους για να τη βιάζουν, βιντεοσκοπώντας παράλληλα τις στιγμές αυτές. 

Ο Ντομινίκ Πελικό αποδέχθηκε τις κατηγορίες σε βάρος του και δήλωσε ότι για σχεδόν μία δεκαετία έβρισκε άνδρες σε διαδικτυακό chatroom με τίτλο «εν αγνοία της», όπου οργάνωνε να πηγαίνουν άγνωστοι στο σπίτι του ζευγαριού στο χωριό της νότιας Γαλλίας για να βιάσουν τη σύζυγό του, ενώ εκείνη βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση στο κρεβάτι της. Ανέφερε ότι της χορηγούσε ναρκωτικά στο γεύμα της ή σε μπολ με παγωτό που της πρόσφερε, ενώ εκείνη παρακολουθούσε τηλεόραση μετά το δείπνο.

Ανεβαίνοντας στο βήμα, η Πελικό είπε ότι ήθελε να απευθυνθεί στον σύζυγό της, αλλά λέγοντας ότι δεν θέλει να τον κοιτάξει.

«Τόσες πολλές φορές, είπα στον εαυτό μου πόσο τυχερή είμαι που σε έχω στο πλευρό μου». Είπε ότι στάθηκε δίπλα της όταν πίστευε ότι ήταν άρρωστη με νευρολογικά προβλήματα, τα οποία αργότερα διαπιστώθηκε ότι οφείλονταν στα φάρμακα που της έδινε κρυφά για να την ναρκώνει. «Με πήγε σε νευρολόγο όταν ανησυχούσα.

Πήγε επίσης μαζί μου στον γυναικολόγο. Για μένα ήταν κάποιος που εμπιστευόμουν απόλυτα». Η ίδια είπε: «Πώς μπορεί ο τέλειος άνθρωπος να έχει φτάσει σε αυτό το σημείο; Πώς μπόρεσες να με προδώσεις σε τέτοιο βαθμό; Πώς μπόρεσες; Πώς μπόρεσες να φέρεις αυτούς τους ξένους στην κρεβατοκάμαρά μου;».

Σε άλλο σημείο τόνισε: «Το προφίλ ενός βιαστή δεν είναι κάποιος που συναντάται σε ένα πάρκινγκ αυτοκινήτων αργά το βράδυ. Ένας βιαστής μπορεί να βρίσκεται και μέσα στην οικογένεια, ανάμεσα στους φίλους μας.

Όταν είδα έναν από τους κατηγορούμενους στο εδώλιο την περασμένη εβδομάδα, ο οποίος μπήκε στην κρεβατοκάμαρα και στο σπίτι μου χωρίς συγκατάθεση. Αυτός ο άνδρας, ο οποίος ήρθε να βιάσει μια αναίσθητη, 57χρονη τότε γυναίκα – είμαι επίσης μητέρα και γιαγιά… Θα μπορούσα να ήμουν η γιαγιά του. Είμαι μια γυναίκα που έχει καταστραφεί εντελώς και δεν ξέρω πώς θα μπορέσω να συνέλθω από αυτό».

Οι βιαστές πρέπει να ντρέπονται, όχι τα θύματα

«Ήθελα όλες οι γυναίκες θύματα βιασμού – όχι μόνο όταν έχουν ναρκωθεί, ο βιασμός υπάρχει σε όλα τα επίπεδα – θέλω αυτές οι γυναίκες να πουν: “Η Πελικό το έκανε, μπορούμε να το κάνουμε κι εμείς”». «Όταν βιάζεσαι υπάρχει ντροπή, και δεν είναι για εμάς να ντρεπόμαστε – είναι για εκείνους», πρόσθεσε.

Ο εισαγγελέας στη συνέχεια ρώτησε την Πελικό αν θυμάται συγκεκριμένες στιγμές που ο σύζυγός της τη προσέφερε συγκεκριμένα γεύματα και ποτά.

«Μου έκανε πολλά γεύματα. Το έβλεπα αυτό ως μέρος της προσοχής που μου έδειχνε. Ξέρω ότι ένα βράδυ ήρθε να με παραλάβει από τον σταθμό της Αβινιόν με τα εγγόνια μου. Είχε ήδη ετοιμάσει το γεύμα – πουρέ πατάτας. Δύο πιάτα ήταν ήδη στο φούρνο. Εγώ έβαλα ελαιόλαδο στις πατάτες μου και εκείνος βούτυρο, οπότε ήταν εύκολο να δούμε ποιο πιάτο ήταν δικό του. Πίναμε μαζί ένα ποτήρι λευκό κρασί. Ποτέ δεν βρήκα κάτι παράξενο στις πατάτες μου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τελειώσαμε το φαγητό. Συχνά, όταν έπαιζε ποδοσφαιρικός αγώνας στην τηλεόραση, τον άφηνα να τον παρακολουθήσει μόνος του. Μου έφερνε το παγωτό μου στο κρεβάτι, όπου ήμουν, την αγαπημένη μου γεύση, βατόμουρο. Και σκέφτηκα: “Πόσο τυχερή είμαι, είναι ένας έρωτας”».