Για τους περισσότερους από εμάς τους… γήινους, οι φωτογραφίες του Άρη αποκαλύπτουν ένα ερημικό, κόκκινο τοπίο με πολλά βράχια. Αλλά για όσους διαθέτουν φαντασία, αυτά δεν είναι συνηθισμένα πετρώματα. Είναι σημάδια εξωγήινης ζωής στον πλανήτη της διπλανής πόρτας.

Για χρόνια, οι συνωμοσιολόγοι ψάχνουν μέσω των φωτογραφιών της NASA να ανακαλύψουν μυστηριώδη αντικείμενα, που αποδεικνύουν την ύπαρξη εξωγήινης δραστηριότητας στον Άρη.

Η τελευταία παρατήρηση, ούτως ειπείν, είναι ένα διαστημόπλοιο ή τουλάχιστον ένα διαστημόπλοιο σε σχήμα πέτρας, που οι φανατικοί των ATIA πιστεύουν ότι προσγειώθηκε στον Άρη.

Και όλα αυτά την ίδια στιγμή που οι επιστήμονες δηλώνουν πλέον έτοιμοι να προχωρήσουν σε νέες μεγάλες αποκαλύψεις στις 5 Νοεμβρίου.

Τις ανακοινώσεις θα κάνει ο Μάικλ Μάγιερ, ο επικεφαλής του προγράμματος εξερεύνησης του Άρη και σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής τα δεδομένα που θα παρουσιαστούν προέρχονται από το διαστημικό σκάφος MAVEN.

Παρότι δεν έχουν καμία σχέση με το εν λόγω πρόγραμμα, οι αστροναύτες της NASA γράφουν στο Twitter για το θέμα και κρατούν σε αγωνιά τους χιλιάδες ακολούθους τους. Το μόνο που λένε, όμως, είναι ότι πρόκειται για ιδιαίτερα ενδιαφέροντα νέα!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!