Στην αποκάλυψη του Cybercab, ενός οχήματος που χαρακτηρίζεται σαν αυτόνομο «ρομποταξί» προχώρησε ο επικεφαλής της Tesla, Έλον Μασκ, την Πέμπτη (10/10) το βράδυ στα στούντιο της Warner Bros στην Καλιφόρνια.

">

Μάλιστα, στην εκδήλωση με τίτλο «We, Robot», ο δισεκατομμυριούχος υποστήριξε ότι τα πλήρως αυτόνομα οχήματα θα είναι ασφαλέστερα συγκριτικά με εκείνα που οδηγούν οι άνθρωποι.

Παράλληλα, θα αποτελέσουν μια καλή πηγή εισοδήματος καθώς οι ιδιοκτήτες τους, θα δύνανται να τα δώσουν προς ενοικίαση στους επίδοξους ενδιαφερόμενους για διαδρομές.

Όπως βλέπουμε στις φωτογραφίες, το όχημα με εμφάνιση από το μέλλον, διαθέτει δύο πόρτες που ανοίγουν σε μορφή φτερών, ενώ παράλληλα χρειάζεται να σημειωθεί πως δεν διαθέτει κάποιο τιμόνι.

Mάλιστα, ο Μασκ βγήκε από το Cybercab μπροστά στο κοινό που ανυπομονούσε να ακούσει περισσότερα για το νέο του τεχνολογικό δημιούργημα, το οποίο θεωρεί καθοριστικής σημασίας ως το επόμενο μεγάλο κεφάλαιο της Tesla.

Με την εκπαίδευση των αυτοκινήτων της για οδήγηση, η Tesla σχεδιάζει να επιστρατεύσει και την τεχνητή νοημοσύνη (AI) που θα συλλέγει τα δεδομένα από τα εκατομμύρια οχημάτων της, με σκοπό την βελτίωση και την ανάπτυξη νέων μοντέλων.

«Σε έναν κόσμο αυτονομίας, μπορούμε να δούμε το αυτοκίνητο σαν ένα μικρό σαλόνι (…) Μόλις βρεθείτε εκεί μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε και όταν βγείτε θα έχετε φθάσει στον προορισμό σας», είπε ο Μασκ κατά τη διάρκεια της παρουσίασης.