ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Το πιο αστείο στις «δημοσκοπήσεις» για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ερωτώνται και οι νεοδημοκράτες αν «πρέπει να είναι υποψήφιος ο Κασσελάκης;»!
prodeals.gr

Ο Ισαάκ Νεύτων προέβλεψε πότε θα έρθει το… τέλος του κόσμου (βίντεο)

«Μπορεί να έρθει αργότερα, αλλά δεν βλέπω κανένα λόγο να έρθει νωρίτερα»

Ο Ισαάκ Νεύτων προέβλεψε πότε θα έρθει το… τέλος του κόσμου (βίντεο)

Ο Ισαάκ Νεύτων, σε έγγραφα που παρέμειναν θαμμένα σε κουτιά στο σπίτι του κόμη του Πόρτσμουθ για 250 χρόνια, φέρεται να είχε προβλέπει ότι το τέλος του κόσμου θα ερχόταν το 2060 – σε 36 χρόνια από σήμερα και ακριβώς 1.260 χρόνια μετά την ίδρυση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Όταν προσπάθησε να σπάσει τα μυστικά του θεϊκού σχεδίου για το σύμπαν, ο πατέρας της σύγχρονης φυσικής στράφηκε στο βιβλίο του Δανιήλ, ένα από τα βιβλία με τη σειρά «γραμμένα» στη Βίβλο και έφτασε στο αποκαλυπτικό του συμπέρασμα: «Μπορεί να έρθει αργότερα, αλλά δεν βλέπω κανένα λόγο να έρθει νωρίτερα. Θέλω να βάλω τέλος στις απερίσκεπτες εικασίες άλλων που τείνουν να προβλέπουν το τέλος του κόσμου με ψεύτικες προφητείες και να βλάπτουν την αξιοπιστία των αληθινών προφητειών».

Μια από τις προβλέψεις του Νεύτωνα έχει ήδη γίνει πραγματικότητα. Τα έγγραφά του αναφέρουν ότι τα «κακά έθνη» θα καταστραφούν, ενώ οι Εβραίοι θα επιστρέψουν από την αιχμαλωσία στην πατρίδα τους πριν από το τέλος του κόσμου, μια προφητεία που μπορεί να συγκριθεί με την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Έγραψε: «Η καταστροφή των πονηρών εθνών, το τέλος της κραυγής και όλων των δεινών, η επιστροφή των Ιουδαίων (από) αιχμαλωσία και η εγκαθίδρυση μιας ακμάζουσας και αιώνιας βασιλείας».

Η Yamima Ben Menachem, επίτιμη καθηγήτρια φιλοσοφίας στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, εξήγησε ότι ο Νεύτων μερικές φορές καθοδηγούνταν από τη θρησκεία και όχι από την επιστήμη.

Στην πραγματικότητα, προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Νεύτων, που θεωρείται το σύμβολο του ορθολογισμού και της επιστήμης, ασχολήθηκε με προφητείες.

Η τάση του να προβλέψει το τέλος του κόσμου φάνηκε ακόμη και σε ένα ντοκιμαντέρ του BBC, “Newton: The Dark Apostate”, το οποίο μεταδόθηκε το 2003 όπου μίλησαν, μεταξύ άλλων, για τα κρυμμένα χειρόγραφα του Νεύτωνα που ανακαλύφθηκαν στην Ιερουσαλήμ.

Γιατί λοιπόν ο Νεύτων απέφυγε να δημοσιεύσει την ημερομηνία του τέλους των ημερών που βρήκε; Όπως αναφέρθηκε, επαναστάτησε ενάντια στις προσπάθειες άλλων να υπολογίσουν την ημερομηνία του τέλους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Φοβόταν ότι κάθε φορά που ένας τέτοιος υπολογισμός αποδεικνύονταν λάθος, η αξιοπιστία της Βίβλου υπονομευόταν στα μάτια των ανθρώπων, επομένως, παρόλο που ήταν απόλυτα πεπεισμένος για την ακρίβεια των δικών του υπολογισμών – προτίμησε να τους κρατήσει για τον εαυτό του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.