ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Κοριτσάκι» ο Τριντό; Ε, ρε, τι έχει να γίνει έτσι και ασχοληθεί ο Έλον με την κυβέρνηση Μητσοτάκη...
prodeals

Οι εξωγήινοι του Ρόσγουελ: 75 χρόνια μετά συνεχίζουν να αποτελούν από τα μεγαλύτερα μυστήρια

Συνεχείς οι θεωρίες συνομωσίας

Οι εξωγήινοι του Ρόσγουελ: 75 χρόνια μετά συνεχίζουν να αποτελούν από τα μεγαλύτερα μυστήρια

Η τρέλα για τους εξωγήινους στο Ρόσγουελ άναψε από μια σπίθα και εξελίχθηκε σε φρενίτιδα. Το ίδιο γρήγορα έσβησε όμως. Χρόνια μετά οι θεωρίες συνωμοσίας δεν λένε να κοπάσουν σχεδόν 75 χρόνια μετά.

Δεν είχε βγει ακόμη καλά καλά ο ήλιος εκείνο το πρωινό της 3ης Ιουλίου του 1947 και ο Γουίλιαμ Μακ Μπρέιζελ, είχε ετοιμάσει ήδη το άλογο του. Το έβγαλε από τον στάβλο, το καβαλίκεψε, ίσιωσε το καουμπόικο καπέλο του και ξεκίνησε για την καθιερωμένη διαδρομή του στο αχανές ράντσο «Φόστερ» στο οποίο ήταν επιστάτης στο Ρόσγουελ του Νέου Μεξικού.

Ο Γουίλιαμ θα περνούσε από κάθε σημείο που έπρεπε για να ελέγξει τα κοπάδια με τα γελάδια και να δει πως είχαν περάσει το προηγούμενο βράδυ. Ήταν ένα δύσκολο βράδυ εκείνο που πέρασε αφού όλη τη νύχτα έβρεχε και οι ισχυροί άνεμοι ήταν τρομακτικοί.

Καθώς ίππευε αμέριμνος και με το ένα του χέρι έστριβε ένα τσιγάρο ενώ με το άλλο βαστούσε τα γκέμια, ύστερα από αρκετή ώρα κάτι παράξενο του κίνησε την περιέργεια. Με την άκρη του ματιού του είδε λίγο πιο πέρα το έδαφος σαν οργωμένο σε μια μακριά γραμμή και κάτι εξείχε από μέσα.

Έστριψε τα γκέμια και πλησίασε. Ξαφνικά βρέθηκε μπροστά σε κάτι συντρίμμια που δεν μπορούσε ακριβώς να αναγνωρίσει από τι προέρχονταν. Κατέβηκε από το άλογο του, έπιασε ένα από τα συντρίμμια, το έβαλε στη δερμάτινη τσάντα που είχε στην σέλα και συνέχισε το δρόμο του.

Το βράδυ καθώς τα έπινε σε ένα μπαρ μαζί με τον καλύτερο του φίλο, του είπε τι είχε εντοπίσει. Ο φίλος του τον προέτρεψε να πάει αμέσως στην αστυνομία και να το αναφέρει. Όπως και έκανε.

Ο βοηθός σερίφη Τζορτζ Γουίλκοξ που είχε βάρδια εκείνο το βράδυ αρχικά δεν πίστεψε τίποτε. Νόμιζε ότι ήταν άλλη μια πλάκα του Γουίλιαμ τον οποίο γνώριζε από παιδί. Όταν όμως εκείνος του έδειξε τι είχε μαζί του, ο Γουίλκοξ σοβάρεψε και αμέσως τηλεφώνησε στην κοντινότερη στρατιωτική βάση της περιοχής ζητώντας τον διοικητή.

Ήταν η RAAF (Roswell Army Air Field) στην οποία έδρευε το 509 σμήνος βομβαρδιστικών. Σε λιγότερο από μια ώρα ολόκληρη η περιοχή που είχαν εντοπιστεί τα συντρίμμια μέσα στο ράντσο, είχε αποκλειστεί από πάνοπλους στρατιώτες, ενώ κοντά στον χώρο, κάποιοι επιστήμονες με ολόσωμες φόρμες, μάσκες και γάντια μάζευαν διάφορα αντικείμενα από το έδαφος. Κυκλοφορούσαν επίσης άνδρες με μαύρα κοστούμια που δεν μιλούσαν σε κανέναν παρά μόνον μεταξύ τους.

ΑΤΙΑ

Κανείς δεν γνώριζε περί τίνος επρόκειτο. Ήδη στην περιοχή άρχισαν να μιλάνε για πτώση ΑΤΙΑ (Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενο Αντικείμενο). Η λέξη «UFO» εκείνες τις μέρες ακουγόταν συχνότερα από οποιαδήποτε άλλη στο Ρόσγουελ.

Στις 8 Ιουλίου, όταν όλα τα συντρίμμια συγκεντρώθηκαν, η RAAF, δια του υπολοχαγού Γουόλτερ Χοτ, έβγαλε ένα δελτίο τύπου για το περιστατικό, το οποίο έβαλε φωτιά. Ανακοίνωσε ότι «ανέκτησε τα συντρίμμια ενός ιπτάμενου δίσκου σε ράντσο στο Ρόσγουελ».

«Η έντονη φημολογία αναφορικά με τους ιπτάμενους δίσκους έγινε χθες πραγματικότητα, όταν ο υπεύθυνος αξιωματικός της 509ης Πτέρυγας Μάχης κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση σε έναν ιπτάμενο δίσκο», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Η σπίθα δεν ήθελα και πολύ για να γίνει πυρκαγιά. Η περιοχή κατακλύστηκε από τηλεοράσεις, ραδιόφωνα και δημοσιογράφους εφημερίδων που προσπαθούσαν να καταλάβουν τι είχε συμβεί και εάν πραγματικά αυτή ήταν η πρώτη επαφή με εξωγήινους.

Στη φρενίτιδα που ακολούθησε ο στρατηγός διοικητής της «8th Air Force», την επόμενη μέρα απέσυρε την αρχική ανακοίνωση και με νέο ανακοινωθέν ανέφερε πως επρόκειτο για συντρίμμια ενός μετεωρολογικού μπαλονιού.

Ήταν ένα μπαλόνι μεγάλου υψομέτρου (όχι σαν αυτά που γνωρίζουμε) το οποίο ανίχνευε ηχητικά κύματα για ενδεχόμενες σοβιετικές πυρηνικές εκρήξεις. Μην ξεχνάμε ότι βρισκόμασταν ήδη στην εξώπορτα αυτού που σε λίγους μήνες θα ονομαζόταν «Ψυχρός Πόλεμος».

Αυτομάτως το ενδιαφέρον έσβησε με την ίδια ταχύτητα που είχε ανάψει για μερικές ώρες. Οι κάμερες έφυγαν για άλλα πιο ενδιαφέροντα θέματα, η ζωή στο Ρόσγουελ επέστρεψε στους φυσιολογικούς της ρυθμούς και ο επιστάτης Γουίλιαμ Μπρέιζερ θα καβαλούσε το άλογο του για όλα τα επόμενα πρωινά για να κοιτάζει εάν τα γελάδια ήταν καλά.

Ένα ξεχασμένο μυστικό

Είχαν περάσει 31 χρόνια και ο κόσμος είχε ξεχάσει το περιστατικό στο Ρόσγουελ το 1947. Τότε το 1978, ο πρώην πυρηνικός φυσικός και συγγραφέας ΑΤΙΑ και εξωγήινων Στάντον Φρίντμαν κάλεσε τους εκπρόσωπους του τύπου σε μια συνέντευξη που θα αποκάλυπτε πολλά.

Δίπλα του καθόταν ο απόστρατος ταγματάρχης Τζέσε Μάρσελ ο οποίος ήταν επικεφαλής της ομάδας που το 1947 ανέκτησε και συγκέντρωσε όλα τα συντρίμμια από το ράντσο.

Ο Μάρσελ είπε ότι ο στρατός τότε, είχε συγκαλύψει την ανάκτηση ενός εξωγήινου σκάφους. Τον Φεβρουάριο του 1980, η εφημερίδα The National Enquirer έκανε συνέντευξη με τον Μάρσελ που επέμεινε στα όσα είχε πει, προσελκύοντας εθνική και παγκόσμια προσοχή για το συμβάν του Ρόσγουελ.

Ξανά φρενίτιδα για τους εξωγήινους. Από παντού άρχισαν να βγαίνουν στην επιφάνεια, ξεχασμένες μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν το γεγονός, νέες αποκαλύψεις και «θαμμένες» αναφορές του στρατού.

Πλέον άρχισαν να μιλούν για 11 τοποθεσίες που εκείνο το βράδυ έπεσαν ΑΤΙΑ, ενώ άρχισε να γίνεται λόγος για εκφοβισμούς τότε το 1947, αυτόπτων μαρτύρων να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό.

Η επίσημη κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν μπορούσε άλλο να κρατήσει το θέμα «χαμηλά». Η υπόθεση έφτασε μέχρι και το Κογκρέσο. Μάλιστα το «Κυβερνητικό Γραφείο Λογοδοσίας» ξεκίνησε διερεύνηση και οδήγησε το «Γραφείο της Γραμματείας Πολεμικής Αεροπορίας» (SECAF) να διεξάγει δική της εσωτερική έρευνα.

Το αποτέλεσμα περιλήφθηκε σε δύο αναφορές. Η πρώτη, με χρονολογία έκδοσης 1995, κατέληγε ότι το ανακτηθέν – το 1947 – υλικό ήταν πιθανώς συντρίμμια ενός μυστικού κυβερνητικού προγράμματος με την ονομασία «Project Mogul».

Η δεύτερη αναφορά, με χρονολογία έκδοσης 1997, κατέληγε ότι οι αναφορές για περισυλλογή πτωμάτων εξωγήινων όντων πιθανώς προέρχονταν από ακουσίως ταραγμένες αναμνήσεις στρατιωτικών ατυχημάτων κατά τα οποία προσωπικό είχε τραυματιστεί ή σκοτωθεί.

Σε ότι αφορά στην ανάκτηση ανθρωπόμορφων ομοιωμάτων (εξωγήινων) αυτό οφείλεται στη διεξαγωγή στρατιωτικών προγραμμάτων όπως το πρόγραμμα «High Dive» το οποίο έλαβε χώρα την δεκαετία του ’50 καθώς επίσης και σε φάρσες από διάφορους μάρτυρες και υποστηρικτές των ΑΤΙΑ.

Θεωρίες συνωμοσίας

Ποτέ δεν αποδείχτηκε κάτι σχετικά με το Ρόσγουελ και τους εξωγήινους. Όλες οι αναφορές όσων πιστεύουν σε ΑΤΙΑ δεν έχουν να κάνουν με αποδείξεις αλλά με εικασίες και φήμες.

Από το γεγονός ότι οι στρατιώτες κουβαλούσαν παιδικά φέρετρα για να βάλουν μέσα τα μικροκαμωμένα σώματα των νεκρών εξωγήινων που έπεσαν στο Ρόσγουελ. Μέχρι ότι κάποιοι εξωγήινοι ήταν ζωντανοί και σε αυτούς έγιναν πειράματα σε μυστικές τοποθεσίες, πολλά μέτρα μέσα στη γη.

Ένα βίντεο που κυκλοφόρησε και έκανε μεγάλο πάταγο το οποίο δείχνει το πτώμα ενός εξωγήινου επάνω σε ένα χειρουργικό κρεβάτι και έναν άνδρα με στολή να του κάνει νεκροψία, αποδείχτηκε ότι ήταν πλαστό.

Μια άλλη θεωρία που αγαπήθηκε πολύ από τους συνωμοσιολόγους ήταν πως στον ουρανό του Ρόσγουελ εκείνο το βράδυ του Ιουλίου, συγκρούστηκαν δυο αεροσκάφη μιας φυλής εξωγήινων που ονομάζεται «Γκρι». Αυτή η φυλή μελετά την συμπεριφορά των ανθρώπων και θέλει να τους χρησιμοποιήσει σαν πειραματόζωα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, με βάση την ιστορία της πόλης, παρουσιάζει η επίσκεψη στο τοπικό μουσείο. Εκεί ο επισκέπτης μπορεί να δει τα γεγονότα του Ρόζγουελ σε χρονολογική σειρά, ξεκινώντας με εκθέματα εφημερίδων αλλά και έγγραφα ανθρώπων που υποστήριξαν προσωπική επαφή με εξωγήινους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παρατηρώντας όλα τα εκθέματα του μουσείου, μπορεί κάποιος να καταλάβει γιατί οι ιστορίες γύρω από το συμβάν είναι τόσο αντικρουόμενες και οι πληροφορίες συγκεχυμένες: Τα εκθέματα παρουσιάζονται με τέτοιο τρόπο που μπλέκουν την πραγματικότητα με τη φαντασία. Μεταξύ των εκθεμάτων θα δει κάποιος πολλά υλικά που χρησιμοποιήθηκαν σε ντοκιμαντέρ ή ταινίες φαντασίας σχετικά με το περιστατικό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.