Παρά το γεγονός ότι το Ισραήλ είναι από τις πλέον εμβολιασμένες χώρες στον κόσμο, η ινδική μετάλλαξη εξαπλώνεται παντού στη χώρα και με τους Ισραηλινούς να ομολογούν ότι το εμβόλιο της Pfizer είναι ουσιαστικά ανίκανο να την αναχαιτίσει σε ποσοστό τέτοιο που να θεωρείται «αποτελεσματικό» στο κτίσιμο ανοσίας.
Την ίδια ώρα με έγγραφο ντοκουμέντο όπως έχουμε ήδη αναφέρει αποκαλύπτεται ή μάλλον καλύτερα έρχεται να επιβεβαιωθεί αυτό που ήταν γνωστό στην ιατρική κοινότητα σχετικά με τα mRNA εμβόλια των Bionetch/Pfizer και Moderna ότι δηλαδή σχετίζονται με την εμφάνιση μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας ενώ εγκληματικές είναι οι ευθύνες και της ευρωπαϊκής ΕΜΑ.
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Ναφτάλι Μπένετ, τόνισε πως το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, αποδεικνύεται τελικά ασθενέστερο έναντι της ινδικής μετάλλαξης προσθέτοντας ότι παρέχει σημαντικά λιγότερη προστασία από ότι ήλπιζαν αρχικά οι υγειονομικές αρχές.
Το Ισραήλ, η χώρα που ηγήθηκε παγκοσμίως του προγράμματος εμβολιασμού κατά της νόσου Covid, ανακοίνωσε σήμερα ότι με βάση τα νέα δεδομένα , η χορήγηση δύο δόσεων του εμβολίου παρέχει προστασία έναντι της συγκεκριμένης μετάλλαξης μόνο κατά 64%.
Από την ινδική μετάλλαξη έχει ήδη μολυνθεί το 80% των κρουσμάτων κορωνοιού στο Ισραήλ (εμβολιασμένοι στην συντριπτικό τους πλειοψηφία) με τις υγειονομικές αρχές να καταγράφουν σημαντική αύξηση των κρουσμάτων του Covid τις τελευταίες εβδομάδες.
Στο μεταξύ, ήδη το 61% του πληθυσμού στο Ισραήλ έχει εμβολιαστεί πλήρως με το ενέσιμο σκεύασμα των Pfizer/BionTech.
«Η μετάλλαξη εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο, ακόμη και σε χώρες με υψηλό ποσοστό εμβολιασμού όπως η Βρετανία, το Ισραήλ και οι ΗΠΑ », δήλωσε ο Μπενέτ.
«Στη Βρετανία, τις τελευταίες ημέρες παρατηρήσαμε μία αύξηση του αριθμού των παιδιών που νοσηλεύονται καθημερινά. Αυτή είναι μια εξέλιξη που γνωρίζουμε. Την αντιμετωπίζουμε ορθολογικά και υπεύθυνα», πρόσθεσε.
«Από τη μία πλευρά, τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά κατά του ιού. Επομένως, βλέπουμε ότι είναι απαραίτητο να συνεχιστεί το εμβολιαστικό πρόγραμμα»
«Όποιος ήλπιζε ότι μόνο τα εμβόλια θα λύσουν το πρόβλημα, αυτό δεν ισχύει», τόνισε ο Ναφτάλι Μπένετ.