Τεράστιος είναι ο αριθμός των ανεμβολίαστων εργαζόμενων στις δομές πρόνοιας, κάτι που δημιουργεί ένα τεράστιο πρόβλημα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, καθώς θα πρέπει να αντικατασταθούν.

Επί του συνόλου των εργαζομένων στις δομές πρόνοιας πανελλαδικά (λίγο πάνω από 33.000), το 25%, δηλαδή περίπου 8.300, δεν έχουν εμβολιαστεί!

Ο αριθμός αυτός είναι πολύ μεγάλος και δύναται να δημιουργήσει πολλά προβλήματα ακόμα κι αν έστω οι μισοί εξ αυτών βγουν τις επόμενες ημέρες σε αναστολή εργασίας.

Παράλληλα και οι υγειονομικοί αντιδρούν στον υποχρεωτικό εμβολιασμό με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, να ανακοινώνει ότι «τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ δεν πρόκειται να καταθέσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού στην αρμόδια υπηρεσία, την 1η Σεπτεμβρίου, όπως ζήτησε η κυβέρνησης. Κανένας εμβολιασμένος εργαζόμενος στο δημόσιο υγειονομικό τομέα δεν θα το πράξει»!

Ορισμένοι έχουν φυσική ανοσία και άλλοι θα «πατήσουν» στις αιτήσεις εξαιρέσεων για τις οποίες πρόβλεψε το Υπ. Υγείας.

Πάμε να δούμε ποιές είναι οι προϋποθέσεις για να εξαιρεθεί ένας εργαζόμενος στις δομές πρόνοιας από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό:

  • Φυσικά πρόσωπα, τα οποία εμφάνισαν σοβαρή αλλεργική αντίδραση (π.χ. αναφυλαξία) μετά τη χορήγηση προηγούμενης δόσης του εμβολίου. Στην περίπτωση αυτή, πρέπει να προσκομίζεται στην αρμόδια υγειονομική επιτροπή γνωμάτευση ειδικού ιατρού αλλεργιολόγου, η οποία πιστοποιεί τη σοβαρότητα της αντίδρασης, τον χρόνο εκδήλωσης και τη διάρκεια αυτής, καθώς και τον συσχετισμό της με συγκεκριμένο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού COVID-19.
  • Φυσικά πρόσωπα με διαγνωσμένη αλλεργία (με in vivo δερματικές ή in vitro δοκιμασίες διέγερσης βασεοφίλων) σε συστατικό του εμβολίου και ιδίως στα ακόλουθα συστατικά: πολυαιθυλενογλυκόλη (PEG) 2000, για τα εμβόλια των Pfizer/BioNTech (Comirnaty) και Moderna (Spikevax) και πολυσορβικό 80 (polysorbate 80), για τα εμβόλια των AstraZeneca (Vaxzevria) και Johnson & Johnson (Janssen). Στην περίπτωση αυτή, προσκομίζεται στην αρμόδια υγειονομική επιτροπή γνωμάτευση ειδικού ιατρού αλλεργιολόγου, η οποία πιστοποιεί τη διάγνωση της αλλεργίας και τη σοβαρότητα της αντίδρασης στο κατονομαζόμενο, ανά περίπτωση, συστατικό συγκεκριμένου τύπου εμβολίου κατά του κορωνοϊού COVID-19.
  • Φυσικά πρόσωπα που εμφάνισαν σύνδρομο θρόμβωσης με θρομβοπενία (Thrombosis with Thrombocytopenia Syndrome -TTS) μετά την πρώτη δόση των εμβολίων AstraZeneca και Janssen/Johnson & Johnson κατά του κορωνοϊού COVID-19. Στην περίπτωση αυτή, προσκομίζεται στην αρμόδια υγειονομική επιτροπή γνωμάτευση ειδικού ιατρού, η οποία πιστοποιεί την εμφάνιση του συνδρόμου θρόμβωσης, καθώς και τον χρόνο εκδήλωσής της μετά την πρώτη δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού COVID-19. Ως αντένδειξη και λόγος εξαίρεσης από τον εμβολιασμό, μπορεί να εξετάζεται από την επιτροπή άλλη, ισοδύναμα σοβαρή με τις ανωτέρω, ανεπιθύμητη ενέργεια, που αποδίδεται χρονικά από τον θεράποντα ιατρό με συγκεκριμένη επιστημονική τεκμηρίωση στην πρώτη δόση του εμβολίου. Στην περίπτωση αυτή, η αρμόδια επιτροπή αξιολογεί τη σοβαρότητα της ανεπιθύμητης ενέργειας, καθώς και τον συσχετισμό της με συγκεκριμένο τύπο εμβολίου ή με όλα τα υφιστάμενα εμβόλια.
  • Φυσικά πρόσωπα με ιστορικό θρομβοπενίας οφειλόμενης στην ηπαρίνη (heparininduced thrombocytopenia), ή με ιστορικό αντιφωσφολιπιδικού συνδρόμου (antiphospholipid syndrome-APS), ή με σύνδρομο διαφυγής τριχοειδών (capillary leak syndrome). Στην περίπτωση αυτή προσκομίζεται στην αρμόδια υγειονομική επιτροπή γνωμάτευση ειδικού ιατρού, η οποία πιστοποιεί την ύπαρξη του συνδρόμου, την επίπτωσή του στην υγεία του αιτούντος και την αντένδειξη συγκεκριμένου ή κάθε τύπου εμβολίου κατά του κορωνοϊου COVID-19, με συγκεκριμένη επιστημονική τεκμηρίωση.
  • Φυσικά πρόσωπα με ιστορικό μυοκαρδίτιδας πριν από τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού COVID-19, εφόσον προσκομίζεται ιατρική βεβαίωση από ειδικευμένο ιατρό καρδιολόγο με πλήρη αναφορά της βαρύτητας της πάθησης, της εξέλιξης της αποκατάστασης και παράλληλη αναφορά ειδικών λόγων εξαίρεσης ή εξαίρεσης για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που αξιολογούνται από την αρμόδια υγειονομική επιτροπή. Φυσικά πρόσωπα με ιστορικό περικαρδίτιδας πριν τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού COVID-19 δεν εξαιρούνται από αυτόν.
  • Φυσικά πρόσωπα με διάγνωση περικαρδίτιδας ή μυοκαρδίτιδας μετά την 1η δόση mRNA εμβολίου κατά του κορωνοϊού COVID-19 προσκομίζουν ιατρική βεβαίωση από ειδικευμένο ιατρό καρδιολόγο, με πλήρη αναφορά της βαρύτητας της πάθησης και της πορείας υποχώρησης των συμπτωμάτων και παράλληλη αναφορά ειδικών λόγων πλήρους εξαίρεσης ή εξαίρεσης για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα από τη δεύτερη δόση του εμβολίου που αξιολογούνται από την αρμόδια υγειονομική επιτροπή.

Βλέπουμε πως οι μισές από τις παραπάνω προϋποθέσεις αφορούν περιπτώσεις κατά τις οποίες το άτομο υπέστη κάποια βλάβη στην υγεία του -και μάλιστα όχι αμελητέα- από το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού!

Με δεδομένο λοιπόν ότι έχουν εμβολιαστεί πάνω από 5εκατ. Έλληνες και πάνω από 1δισ. ανθρώπων παγκόσμια, μήπως δεν είναι τόσο σπάνιες επομένως οι λεγόμενες παρενέργειες των εμβολίων;

Άλλωστε μην ξεχνάμε πως υπάρχουν αρκετές πληροφορίες πως στην Ελλάδα υποκαταγράφονται οι παρενέργειες των εμβολίων κατά του κορωνοϊού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=7&v=bo-UAo3ka_I&feature=emb_title&ab_channel=Ygeianews