ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

«Γκρεμίζει» το αφήγημα και επιβεβαιώνει pronews διευθυντής ΜΕΘ: «Πριν δύο μήνες πέθανε ο πρώτος πλήρως εμβολιασμένος»!

«Γκρεμίζει» το αφήγημα και επιβεβαιώνει pronews διευθυντής ΜΕΘ: «Πριν δύο μήνες πέθανε ο πρώτος πλήρως εμβολιασμένος»!

Το θέμα των τελευταίων ημερών ήταν ο «πρώτος θάνατος πλήρως εμβολιασμένους από κορωνοϊό», κάτι που ανακοίνωσε ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος.

Παρόλα αυτά όπως τονίσαμε από την πρώτη στιγμή στο pronews.gr αυτό ο ισχυρισμός ήταν ψευδής, αφού ο ίδιος ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει προ λίγων εβδομάδων πως έχουν πεθάνει στη χώρα 182 πλήρως εμβολιασμένοι.

Άρα… κάποιος από τους δύο έλεγε ψέματα;

Και μάλιστα ο ισχυρισμός του Ν.Καπραβέλου είχε αναπαραχθεί από το σύνολο των ΜΜΕ, αλλά ακόμα και από τους άλλους «ειδικούς» και όλοι προσπαθούσαν να δικαιολογήσουν πως ο ένας θάνατος πλήρως εμβολιασμένου σε 13.000 συνολικά είναι μικρός αριθμός. Αλήθεια όλοι αυτοί δεν μπορούσαν να κάνουν τον κόπο να δουν τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ; Αυτοί υποτίθεται ότι είναι οι «ειδικοί» επί του θέματος και εδώ και 1,5 χρόνο αποφασίζουν για την τύχη 10 εκατ. ανθρώπων. Αλήθεια οι «γνώστες» δεν το γνώριζαν;

Το pronews.gr ήρθε να επιβεβαιώσει και ο διευθυντής της ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου Ανέστης Κιούλπαλης ο οποίος αποκάλυψε ότι προ δύο μηνών υπήρξε κι εκεί (στο νοσοκομείο του) θάνατος πλήρως εμβολιασμένου πολίτη, λέγοντας πως «δεν συνέβη μόνο στη Θεσσαλονίκη» αλλά και πως πρόκειται απόλυτα για εξαιρέσεις.

Άρα μάλλον –όπως είχαμε γράψει και στο τότε άρθρο– και μολύνεσαι και μεταδίδεις και νοσείς και πεθαίνεις με τα συγκεκριμένα εμβόλια, κάτι που είναι λογικό, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πρόκειται για φαρμακευτικά σκευάσματα τα οποία βγήκαν στην αγορά χωρίς να έχουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία οι φαρμακοβιομηχανίες. Το παραδέχθηκε άλλωστε και ο CEO της Pfizer Αλμπέρτ Μπουρλά ο οποίος είπε πως έγινε ένα «πείραμα» στο Ισραήλ, με την Pfizer να δίνει εμβόλιο και το Ισραήλ δεδομένα.

Αναλυτικά η ανάρτηση του διευθυντής της ΜΕΘ του Βενιζελείου, ο οποίος όπως θα δείτε μόνο αντίθετος δεν είναι στον εμβολιασμό.

«Το φετινό καλοκαίρι είναι εφιαλτικό για όλους μας. Επιτρέψτε μου όμως να ασχοληθώ με ένα από όλα τα θλιβερά που μας συμβαίνουν, ειδικά στην Κρήτη. Μιλώ για την έξαρση της επιδημίας, που στην αρχή ακόμα του τέταρτου κύματος, ήδη βρίσκει το ΕΣΥ να έχει φτάσει στα όρια του. Εδώ και μέρες οι μονάδες εντατικής θεραπείας σε όλο το νησί έχουν πληρότητα σχεδόν 100%. Οι δε κλινικές covid στενάζουν από τις καθημερινές εισαγωγές συνανθρώπων μας με σοβαρή νόσο και σε νεότερες ηλικίες.

Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες που δεν ευνοούν τον ιο και τις ανθρώπινες δραστηριότητες και επαφές να πραγματοποιούνται σε εξωτερικούς χώρους οι μολύνσεις αυξάνονται συνεχώς. Τρέμω στην ιδέα τι θα συμβεί σε λίγο που θα ψυχρανθεί ο καιρός και οι άνθρωποι θα συγκεντρώνονται σε κλειστούς εσωτερικούς χώρους. Πέρυσι με το καθολικό lock down, που κατέστρεψε βέβαια την ήδη αδύναμη οικονομία μας, γλιτώσαμε τα χειρότερα. Φέτος όμως με τον ιό να έχει μεταλλαχθεί σε πολύ πιο μεταδοτικό και με όλες τις δραστηριότητες ελεύθερες ο εφιάλτης του Μπέργκαμο ίσως να είναι λίγος μπροστά σ’ αυτό που θα συμβεί. Τα νοσοκομεία μας εξακολουθούν να είναι υποστελεχωμένα παρά την αύξηση σε κλίνες ΜΕΘ και covid. Για παράδειγμα η ΜΕΘ του νοσοκομείου μας αν και έχει σχεδόν διπλασιάσει τις διαθέσιμες κλίνες, από 9 σε 15, λειτουργεί με λιγότερους γιατρούς από πριν. Οι ασθενείς covid όμως απαιτούν περισσότερο έργο σε μια μονάδα εντατικής από τους μη covid. Φοβάμαι ότι σε βάθος χρόνου δεν θα τα καταφέρουμε.

Έχουμε όμως ένα δυνατό όπλο στην φαρέτρα μας φέτος που δεν είχαμε πέρυσι, τα εμβόλια. Δεν ειναι πανάκεια, έχουν κι αυτά παρενέργειες, όπως όλα τα φαρμακευτικά σκευάσματα, αλλά είναι ένα ισχυρό όπλο.

Στεναχωριέμαι ειλικρινά που ένα τόσο αποτελεσματικό όπλο μένει αναξιοποίητο από τόσους πολλούς ανθρώπους. Σας ικετεύω μην ακούτε τις αντιεπιστημονικές απόψεις ότι αφού όλοι νοσούν και μεταδίδουν τον ιό, και μάλιστα πεθαίνουν πια και εμβολιασμένοι, άρα τα εμβόλια δεν δουλεύουν. Ναι έχουν νοσήσει βαριά και εμβολιασμένοι, ναι έχουν πεθάνει και εμβολιασμένοι. Είχαμε και εμείς ένα θάνατο πλήρως εμβολιασμένου υπερήλικα ασθενή και στην δίκη μας ΜΕΘ, πριν δυο μήνες. Δεν συνέβη μόνο στην Θεσσαλονίκη. Είναι όμως εξαιρέσεις, και οι εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα, δεν τον ανατρέπουν.

Απευθύνομαι στους λογικούς ανθρώπους, σ’ αυτούς που φοβούνται και αμφιταλαντεύονται, λόγω της υπερπληροφόρησης που δεν μπορούν να ελέγξουν και όχι σε οπαδούς θεωριών συνωμοσίας. Τα εμβόλια σε συντριπτικό ποσοστό προστατεύουν από την βαριά νόσο και τον θάνατο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ΕΣΥ πρέπει να ενισχυθεί με πόρους και εξειδικευμένο προσωπικό, έστω και τώρα. Οι φαρμακοβιομηχανίες πρέπει να παράξουν αποτελεσματικά αντιικά φάρμακα γρήγορα. Μέχρι τότε όμως εμβολιαζόμαστε για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους δικούς μας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.