ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Οι τροφές που πρέπει να αποφύγετε αν έχετε υψηλή χοληστερίνη

Οι τροφές που πρέπει να αποφύγετε αν έχετε υψηλή χοληστερίνη

Η βασική οδηγία σε ασθενείς με υπερχοληστερολαιμία είναι να αποφεύγουν την κατανάλωση τροφών με κορεσμένα λιπαρά ώστε να κρατούν τη χοληστερόλη τους σε χαμηλότερα επίπεδα.

Τέτοιες τροφές είναι το κρέας, τα αυγά και το τυρί, αλλά και το λάδι καρύδας, καθώς ενοχοποιούνται για την αύξηση της χοληστερόλης.

Σύμφωνα ωστόσο με νεότερα ευρήματα, τα άτομα με παθολογικά υψηλές τιμές χοληστερόλης, δεν πρέπει να αποφεύγουν μόνο τα κορεσμένα λιπαρά.

Διεθνής ομάδα εμπειρογνωμόνων σε θέματα διατροφής και καρδιακής υγείας, μελέτησαν τη διατροφή πασχόντων από οικογενή υπερχοληστερολαιμία και διαπίστωσαν μια ενδιαφέρουσα συσχέτιση που δεν αφορά τα λιπαρά.

Σύμφωνα με τους ειδικούς από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Φλόριντα, τα σάκχαρα και όχι τα κορεσμένα λιπαρά είναι η πραγματική απειλή για για την υγεία της καρδιάς.

Κατά τους ερευνητές, μια διατροφή χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες είναι πιο αποτελεσματική για άτομα με αυξημένο κίνδυνο καρδιοπαθειών, όπως οι υπέρβαροι, οι υπερτασικοί και οι διαβητικοί.

Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγονται

Τα νέα ευρήματά έρχονται σε συμφωνία με δημοσίευση του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας, η οποία παρείχε ισχυρές ενδείξεις ότι τα τρόφιμα που αυξάνουν το σάκχαρο στο αίμα, πρέπει να αποφεύγονται.

-Ψωμί

-Πατάτες

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

-Γλυκά

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.