Εδώ και λίγες ημέρες έχουμε αφήσει πίσω μας το καλοκαίρι, καθώς βρισκόμαστε στο φθινόπωρο που φέρνει μαζί του τα συνήθη κρυολογήματα και τις ιώσεις.
Η Ρωσίδα διαιτολόγος Καμίλα Τιμοσένκο έφτιαξε μία λίστα προϊόντων, η κατανάλωση των οποίων μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος απέναντι στις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει.
Μέσω του λογαριασμού της στο Instagram, η ειδικός αναφέρει προτείνει τροφές που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ψευδάργυρο και σελήνιο, εξηγώντας πως είναι πολύ σημαντικές για τη διατροφή. Μεταξύ αυτών είναι το ψάρι, τα θαλασσινά, τα αυγά, τα προϊόντα ολικής αλέσεως, το κρέας και τα όσπρια.
Ιδιαίτερη έμφαση, δε, δίνει στην ανάγκη λήψης σιδήρου μέσω του κρέατος, καθώς απορροφάται 10 φορές καλύτερα από τροφές άλλους είδους, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.
Παράλληλα, εφιστά την προσοχή στις βιταμίνες B, C και D.
Απαραίτητα για τον οργανισμό προϊόντα είναι επίσης οι πιπεριές, το μπρόκολο και το κουνουπίδι.
Τέλος, όπως λέει, το σώμα χρειάζεται τροφές πλούσιες σε ωμέγα 3, που περιέχεται σε σπόρους, φυτικά έλαια κτλ.
Οι ουσίες που ενισχύουν το ανοσοποιητικό
Η αναλυτική λίστα με τα απαραίτητα στοιχεία και τα προϊόντα που περιέρχονται είναι η παρακάτω.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.