Εδώ και λίγες ημέρες έχουμε αφήσει πίσω μας το καλοκαίρι, καθώς βρισκόμαστε στο φθινόπωρο που φέρνει μαζί του τα συνήθη κρυολογήματα και τις ιώσεις.

Η Ρωσίδα διαιτολόγος Καμίλα Τιμοσένκο έφτιαξε μία λίστα προϊόντων, η κατανάλωση των οποίων μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος απέναντι στις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει.

Μέσω του λογαριασμού της στο Instagram, η ειδικός αναφέρει προτείνει τροφές που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ψευδάργυρο και σελήνιο, εξηγώντας πως είναι πολύ σημαντικές για τη διατροφή. Μεταξύ αυτών είναι το ψάρι, τα θαλασσινά, τα αυγά, τα προϊόντα ολικής αλέσεως, το κρέας και τα όσπρια.

Ιδιαίτερη έμφαση, δε, δίνει στην ανάγκη λήψης σιδήρου μέσω του κρέατος, καθώς απορροφάται 10 φορές καλύτερα από τροφές άλλους είδους, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Παράλληλα, εφιστά την προσοχή στις βιταμίνες B, C και D.

Απαραίτητα για τον οργανισμό προϊόντα είναι επίσης οι πιπεριές, το μπρόκολο και το κουνουπίδι.

Τέλος, όπως λέει, το σώμα χρειάζεται τροφές πλούσιες σε ωμέγα 3, που περιέχεται σε σπόρους, φυτικά έλαια κτλ.

Οι ουσίες που ενισχύουν το ανοσοποιητικό

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η αναλυτική λίστα με τα απαραίτητα στοιχεία και τα προϊόντα που περιέρχονται είναι η παρακάτω.

  • Ψευδάργυρος: ψάρι, συκώτι, όσπρια, προϊόντα ολικής άλεσης, πίτουρο
  • Σελίνιο: ψάρι, θαλασσινά, συκώτι, αυγά, σιτάρι
  • Σίδηρος: συκώτι, κρέας
  • Βιταμίνη D: ψάρι, μουρουνέλαιο, αυγά, βούτυρο
  • Βιταμίνη C: κίουι, βότανα, πιπεριές, μπρόκολο, κουνουπίδι
  • Βιταμίνη B: τροφές ολικής άλεσης, κρέας, συκώτι, αυγά, λαχανικά
  • Ωμέγα-3: ψάρι, φυτικά έλαια, σπόροι