Υγεία
Η αγκινάρα μπορεί να είναι ένα από τα πιο υγιεινά λαχανικά, ενώ αποτελεί και πολύτιμο φάρμακο.
Είναι πλούσια σε βιταμίνες Α, C και Β, ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο, φυλλικό οξύ, μαγνήσιο, αλλά και φλαβονοειδή.
Η αγκινάρα αποτελεί πολύ καλή πηγή βιταμίνης Κ, η οποία συμμετέχει στη διατήρηση της υγείας των οστών, ενεργοποιώντας την πρωτεΐνη οστεοκαλσίνη.
Μια μεγάλη αγκινάρα περιέχει το ένα τέταρτο της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης φυτικών ινών.
Δίνει μόλις 60 θερμίδες, ενώ δεν περιέχει καθόλου λίπος.