ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θα μελετήσει κάποιος στα Επιτελεία την κατάρρευση του συριακού Στρατού; Ή νομίζουν ότι «Δεν μας αφορά»;
prodeals

Η «θαυματουργή» κολοκύθα – Οι λόγοι για να την προσθέσετε στη διατροφή σας

Η «θαυματουργή» κολοκύθα – Οι λόγοι για να την προσθέσετε στη διατροφή σας

Η κολοκύθα είναι ένα από τα πιο νόστιμα γεύματα και μπορεί να μαγειρευτεί με χιλιάδες διαφορετικούς τρόπους.

Οι κολοκύθες είναι πλούσιες σε ένα θρεπτικό συστατικό που υπάρχει μόνο στα φυτά και ονομάζεται βήτα καροτίνη. Η ουσία αυτή μετατρέπεται στο σώμα μας σε βιταμίνη Α και δυναμώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, όπως σημειώνει η Αμερικανίδα διατροφολόγος Maggie Michalczyk, συγγραφέα του βιβλίου συνταγών με κολοκύθες «The Great Big Pumpkin Cookbook».

«Η βιταμίνη Α είναι σημαντική για τη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, καθώς διασφαλίζει ότι τα λευκά αιμοσφαίρια (αυτά που σας προστατεύουν από τους παθογόνους μικροοργανισμούς) συνεχίζουν να παράγονται και να λειτουργούν με τον καλύτερο τρόπο», εξηγεί η ειδικός στο portal Eat This, Not That.

Επιπλέον, η Michalczyk αναφέρει ότι βιταμίνη Α έχει θετική δράση στην υγεία των ματιών και, σύμφωνα με έρευνες, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων καρκίνων. Αποτελεί επίσης ισχυρό αντιοξειδωτικό, ικανό να μειώσει τις φλεγμονές στο σώμα.

Η διατροφολόγος υπογραμμίζει ότι δεν χρειάζεται να φάτε μεγάλη ποσότητα κολοκύθας για να απολαύσετε τα πλεονεκτήματα της διατροφικής της αξίας. Ένα φλιτζάνι κολοκύθα περιέχει σχεδόν το 250% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας βιταμίνης Α.

Η κολοκύθα είναι ακόμη πηγή των βιταμινών C και Ε, φυτικών ινών και καλίου. Αν και προτιμάται να χρησιμοποιείτε φρέσκια κολοκύθα, η Michalczyk αναφέρει ότι και οι κονσέρβες έχουν τα ίδια θρεπτικά συστατικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ένα από τα πιο ωραία πράγματα με την κολοκύθα είναι ότι μπορείτε να τη μαγειρέψετε με διαφορετικούς τρόπους, δίνει μια ποικιλία στη διατροφή σας, είτε τη χρησιμοποιήσετε σε ψημένα αρτοσκευάσματα είτε σε αλμυρά πιάτα όπως τα μακαρόνια, οι σάλτσες, οι σούπες και άλλα» καταλήγει η διατροφολόγος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.