Αν αντιμετωπίζετε χρόνιους πόνους στο σώμα, είναι πιθανό να κοιμάστε με λάθος τρόπο και να επιδεινώνετε την δυσφορία που νιώθετε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ωστόσο, μπορείτε να κοιμηθείτε με συγκεκριμένο τρόπο για να ανακουφιστείτε ανάλογα με τον πόνο.

Πόνος στην μέση; Κοιμηθείτε στο πλάι με ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα γόνατά σας

Το να ξαπλώνετε ανάσκελα με τα πόδια τεντωμένα μπορεί να προκαλέσει αφύσικη επέκταση της σπονδυλικής στήλης που οδηγεί σε πόνο, επισημαίνει ο δρ. Jonathan M. Greer, ρευματολόγος και παθολόγος.

Αντ ‘αυτού προτείνει να ξαπλώσετε στο πλάι με τα πόδια λυγισμένα (προς το στομάχι σας, προς την κατεύθυνση της εμβρυϊκής θέσης) με ένα μαξιλάρι τοποθετημένο ανάμεσα στα γόνατά σας. «Η στήριξη και η ευθυγράμμιση των γοφών με αυτόν τον τρόπο θα αφαιρέσει την πίεση από τη σπονδυλική σας στήλη» εξηγεί.

Εάν, ωστόσο, προτιμάτε να ξαπλώνετε ανάσκελα, μπορείτε να το κάνετε με πιο υποστηρικτικό τρόπο στη σπονδυλική στήλη, ακουμπώντας ένα μαξιλάρι κάτω από τα κάτω πόδια σας.

Πόνος στο ισχίο; Ξαπλώστε ανάσκελα με ένα μαξιλάρι κάτω από τα γόνατα ή τα κάτω πόδια

Επειδή το να ξαπλώνετε στο πλάι μπορεί να επιδεινώσει το πόνο στο ισχίο, είναι καλύτερο να προσπαθήσετε να κοιμηθείτε ανάσκελα με τα πόδια σας ελαφρώς ακουμπισμένα σε ένα μαξιλάρι τοποθετημένο κάτω από τα γόνατα.

«Ο πόνος στο ισχίο μπορεί να επιδεινωθεί αν κοιμάστε στο ίδιο πλευρό όλη την νύχτα και ειδικά αν κοιμάστε σε σκληρό στρώμα» εξηγεί ο δρ. Jonathan M. Greer.

Πόνος στον αυχένα; Ξαπλώστε στο πλάι ή ανάσκελα χρησιμοποιώντας ένα ορθοπεδικό μαξιλάρι

Μπορείτε να επιλέξετε είτε να κοιμηθείτε στο πλάι είτε ανάσκελα, καθώς σε αυτήν την περίπτωση είναι θέμα προτίμησης και άνεσης αλλά φροντίστε να επιλέξετε το μαξιλάρι σας προσεκτικά. Ένα μαξιλάρι ειδικά σχεδιασμένο για να ταιριάζει με το φυσικό σχήμα του αυχένα είναι η καλύτερη επιλογή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Καλύτερα μην κοιμάστε με πολλά μαξιλάρια ή χωρίς μαξιλάρι, καθώς και οι δύο επιλογές μπορεί να προκαλέσουν αφύσικη προέκταση» εξηγεί ο δρ. Jonathan M. Greer.