Η χοληστερίνη σπάνια εμφανίζει συμπτώματα, αλλά μπορεί να καταστεί απειλητική για τη ζωή μας.

Ένα κοινό λάθος που κάνουμε είναι η κατανάλωση όχι και τόσο υγιεινών τροφίμων.

Αρκετές έρευνες καταλήγουν στο ότι τα λιπαρά είναι ιδιαιτέρως επιβλαβή για την υγεία μας.

Σύμφωνα με το Medline Plus, tόσο το ολικό λίπος, όσο και τα κορεσμένα λιπαρά, καλό είναι να λείπουν από τη διατροφή μας.

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Express, τα κορεσμένα λιπαρά πρέπει να αφορούν σε ποσοστό μικρότερο του 7% των θερμίδων που λαμβάνουμε ημερησίως.

Σημειώνεται ότι τα κορεσμένα λιπαρά μπορούν να ανεβάσουν την «κακή χοληστερίνη» (LDL).

Μερικές τροφές που είναι υψηλές σε κορεσμένα λιπαρά είναι οι εξής:

  • Κρεατικά.
  • Γαλακτοκομικά προϊόντα.
  • Σοκολάτα.
  • Τηγανητά.
  • Επεξεργασμένα τρόφιμα.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσον αφορά σε τροφές, εν τω μεταξύ, που μπορούν να ρίξουν τη χοληστερίνη, αυτές είναι:

  • Φρούτα και λαχανικά.
  • Ξηροί καρποί.
  • Λιπαρά ψάρια.
  • Βρώμη και κριθάρι.
  • Τρόφιμα με προσθήκη στερολών ή στανολών.